torsdag 2 augusti 2018

Hett i hyllan #59

Torsdag och dags för Hett i hyllan hos Bokföring enligt Monika.
Denna vecka är det en liten pocket som ännu inte blivit läst.
Sällan har en berättelse berört så många, så starkt som hjärtskärande Förr eller senare exploderar jag. Världen över hyllas och älskas boken som nu blir film. I John Greens Pappersstäder trasslas vi in i ett nät av ledtrådar i sökandet efter den mystiska Margo.

Quentin Jacobsen har älskat den iögonenfallande och äventyrslystna Margo på avstånd i hela sitt liv. Ända sedan de som grannbarn lekte tillsammans. Så när hon öppnar fönstret till hans rum och klättrar in i hans liv igen och övertalar honom att följa med på en genialiskt hämndaktion följer han med.

Efter deras natt tillsammans kommer Quentin till skolan för att upptäcka att Margo - som alltid varit något av en gåta - nu har förvandlats till ett mysterium. Hon brukar försvinna ibland, men aldrig så här länge. Kan hon vara död? Men snart upptäcket Quentin att Margo lämnat subtila, smarta ledtrådar bara för honom. Budskapet är tydligt: Hitta mig om du kan!

Vägen mot gåtans lösning är vindlande och tvingar Quentin att inse att ju närmare han kommer Margos gömställe desto mindre vet han egentligen om henne. Och kommer han att hinna fram innan hon försvinner igen? Jag läste ju Förr eller senare exploderar jag och maken till sorglig bok får man leta efter. Men så bra, har ni inte läst den så gör det. Men är denna lika bra. 

5 kommentarer :

 1. Green har jag inte i min bokhylla.

  SvaraRadera
 2. Har bara läst en Green (just Förr eller senare exploderar jag, faktiskt) och även om den var bra så har jag inte riktigt känt suget efter mer Green.

  SvaraRadera
 3. Den här läste jag när den kom ut och gillade den riktigt mycket.

  SvaraRadera
 4. Har sett den filmen har jag för mig :)

  SvaraRadera
 5. Den här står i vår hylla, men det är makens så jag räknar den inte som hyllvärmare :-)

  SvaraRadera