söndag 31 maj 2020

En smakebit på søndag

Då vaknade man upp till en solig🌞 söndag så härligt. Jag ska snart ut och fixa i min pallkragar men ska fixa ett par saker inne först.
Boken jag läser nu är del 2 i serien Makttrilogin (1:an heter Livmodermakt)
Jag fattar inte varför den åkte så långt ner i min tbr för den är verkligen riktigt bra.
Det var omöjligt nuförtiden att undvika att lyssna på okända människors telefonsamtal, tänkte Martin. Där hon satt mitt emot honom och pratade i sitt headset såg det ut som att hon pratade rakt ut i luften. Hade man stött på någon så här för trettio år sedan hade man trott att det var en psykotisk person! Han log vid tanken. Kvinnan, som tydligen hette Kajsa, tryckte av samtalet och stoppade ner sin mobil i handväskan.
Mer smakebitar hos Betraktninger.

20 kommentarer :

 1. Jag avskyr de där prata-ut-i-luften människorna, det är oerhört sällan som jag är nyfiken på andra människors privata samtal. Boken kände jag inte till innan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del skriker till och med när de pratar i mobilen.

   Radera
 2. Det där känns ju igen. Det är så tvärtom hur jag själv agerar. Jag vill aldrig att någon ska höra mina privata samtal. Har inte hört talas om serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte nog att flera skulle känna igen sig.

   Radera
 3. haha, jag jobbade på mentalsjukhus ett par år på 1970-talet... och trodde länge att alla som stod ensamma på ett gatuhörn och pratade ensamma (med sin mobil), att de var galna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha. Det kan bli en del missförstånd.

   Radera
 4. Jag har också tänkt på att numera så är det många som går och pratar ut i luften, och först tror man numera att det är i mobil och inte att de pratar för sig själva...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland tror man de pratar till en men så ser man den där grejen i örat.

   Radera
 5. Ja det känner en igen med människor som pratar rakt ut i luften, ofta på offentliga platser så att alla andra hör, vare sig man vill eller inte. Jag är tvärtom, vill inte prata om privata grejer så alla hör och är inte nyfiken på andras privata samtal.Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det blir nästan pinsamt om man hör någon prata personligt så man hör.

   Radera
 6. Jag tycker det borde vara jobbigt att gå omkring på stan och vara tvungen att prata med en annan människa hela tiden. Det var enklare när alla telefoner satt fast i väggen. Då slapp man bli nådd när man inte var hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fattar inte att man ska behöva gå med telefonen hela tiden när man handlar.

   Radera
 7. Jeg har også opplevd at bøker som ligger langt nede på min tbr-liste er virkelig gode bøker. Da blir det sånn "hvorfor i all verden leste jeg ikke denne før?" :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är märkligt,tur att jag har en del i min tbr. Jag kan nog fylla hela sommaren och mer till.

   Radera
 8. Jag kan störa mig på människor som pratar om väldigt privata saker i sina headsets. den senaste tiden har jag märkt att många har på högtalare och facetimar så alla kan ffölja med i hela samtalet.
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Otroligt irriterande att lyssna på andras samtal. Och nästan ännu värre de som på mobilen lyssnar till högljudd musik, utan headset. Som tror att hela bussen verkligen vill höra just den musiken..
  Tack för smakbit, verkar bli en serie med relationsromaner.

  SvaraRadera
 10. precis så är det! folk talar med tomma ögon rakt ut i luften och en känner sig totalt obefintlig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 11. En för mig okänd bok. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 12. Coolt efternamn författaren - Rockborn. Ja, telefonvett och integritet verkar har förändrats. Ha en fin kväll!

  SvaraRadera