torsdag 20 januari 2022

Hett i hyllan #130

Det var ett tag sedan jag var med i Hett i hyllan som Bokföring enligt Monika håller i.
Handling:
Dagen med stort D, som ska vara den bästa i ens liv, blev inte riktigt som Georgia hade planerat. Istället för att lycksaligt skrida fram längs altargången i sin vackra brudklänning, sitter hon med tårdränkta kinder och en ljummen Sex on the beach och undrar vad sjutton som gick fel.
Desillusionerad och hjärtekrossad blir hon uppmanad av sin bästa vän att skriva en lista över nya mål i livet. Snart sitter Georgia, som aldrig har rest på egen hand förut, på ett flyg till Thailand med en långresa i Sydostasien framför sig. Men äventyret börjar allt annat än bra.
Konstiga platser, konstiga lukter och som den nybörjarresenär hon är faller hon i alla turistfällor. Georgia har aldrig känt sig mer ensam och utsatt.
Men det positiva med att bryta ihop är att man kan bygga upp en helt ny version av sig själv. Och kanske kan den nya Georgia äntligen bli någon hon är stolt över.
Destination Thailand är en lättsam och romantisk komedi om att våga lämna allt och kasta sig ut i det okända, ta vara på livets möjligheter och om att växa som person. Den har beskrivits som Bridget Jones goes backpackning.

Katy Collins lämnades oförstående vid altaret av sin blivande make. Förvirrad och med ett krossat hjärta sade hon upp sig från jobbet på PR-avdelningen på Manchester flygplats, sålde sin bil, sitt hus och köpte en enkel biljett till Sydostasien. Men hon hade inte en tanke på att hennes backpackande i Thailand, Indien och Nepal skulle leda till att hennes barndomsdröm att bli författare gick i uppfyllelse. Under sin resa startade hon en blogg, Not Wed or Dead, mest för att uppdatera familj och vänner om sina äventyr. Den växte snabbt och hon fick mejl från personer som beundrade hennes mod och läste hennes blogg som inspiration. Katy började skriva ner sina erfarenheter och upplevelser och några kapitel blev snart en hel roman. Katy har sedan sin långresa i Asien rest runt i Sydamerika och har de två senaste åren bott i Frankrike där hon undervisat i engelska. Numera tycker hon att hennes ex svek var det bästa som kunde hända henne. En ögonöppnare som fått henne att leva livet fullt ut.
Det låter ju inte så illa, eller?

8 kommentarer :

  1. Låter inte som en bok för mig, men jag kan ju inte låta bli att beundra författaren.

    SvaraRadera
  2. Hej Mia! https://mrscalloway.blogspot.com/2022/01/tack-mia.html

    SvaraRadera
  3. Det låter ju som en bok som skulle kunna ge underhållning!

    SvaraRadera
  4. Det låter både inspirerande och spännande. Hoppas att det blir bra läsning.

    SvaraRadera
  5. Den har jag aldrig sett förut. Thailand skulle jag kunna tänka mig nu i stället för pruttvädret här.

    SvaraRadera