söndag 8 december 2013

8 december

Det går lite segt med läsningen just nu, jag har en väldigt jobbig fiende, ja, jag gillar det inte alls. Men vad ska man göra. Det finns inte mycket jag kan göra mot tröttheten, mer än att sova. När jag går till sängs blir det en sida ur boken, sedan pang ner i kudden.
Förhoppningsvis lugnar det ner sig på jobbfronten, blir väl denna veckan också, de sista fakturorna, app-inköpen och dokument som ska iväg. Nu tror ni säkert jag jobbar på kontor, nej då, jag jobbar i ett fritidshem, men jag är ekonomiansvarig, plus att jag är lärspridare (ipad) och appinköpare och håller i bokklubben(fast det är inget betungande), jo jag är friskvårdsombud också, men där har jag inte alls varit aktiv.
Jag lyssnar just nu på Mona av Dan T. Sehlberg, ja förutom Alice Munro Tiggarflickan och Stephen King 22/11 1963. Men vem är Dan T. Sehlberg då?
Enligt Lind&Co;
DAN T. SEHLBERG har studerat klassiskt piano, arbetat som kompositör och turnerat som keyboardist. Redan vid fjortonårsålder fick han sitt första jobb som popjournalist på tidningen OKEJ och han har även arbetat som ansvarig för nya medier på Aftonbladet. Sehlberg har en MBA-examen från Handelshögskolan och är idag verksam som entreprenör. Hans debutroman Mona är en intrikat väv av storpolitik, internationell terrorism och de senaste vetenskapliga landvinningarna inom neurologi och datorteknik.
Mer kan ni läsa på hans hemsida.
Handlingen i Mona

Hanna Söderqvist, en ung och tidigare helt frisk kvinna, hamnar oförklarligt i koma efter en tid av hög feber och fasansfulla hallucinationer. Det liknar en virusinfektion, men kan hon verkligen vara smittad av det datavirus som samtidigt hotar att slå ut Israels och hela västvärldens banksystem?

Eric Söderqvist, forskare vid KTH i Stockholm, var på gränsen till ett genombrott för sin banbrytande uppfinning, Mind surf, ett tredimensionellt internet som kontrolleras med tankekraft och som visas direkt i människans hjärna. Den första person han prövade systemet på var hustrun, Hanna. Hans samvetskval är mördande.
Datorvirusets skapare är den ende som kan ha ett antivirus. Trots att läkare och vänner försöker stoppa honom så ger sig Eric ut på en desperat och livsfarlig jakt med Mossad, Hizbollah och FBI i hälarna. Men medan Eric jagar upplysningar i Frankrike, Israel och Gaza avlider en smittad person i Stockholm och Hanna blir allt sjukare.
Samir Mustaf, libanes och tidigare datorvirusexpert vid MIT i Cambridge, är mannen bakom Mona, det mest sofistikerade viruset någonsin. En israelisk klusterbomb utplånade hans familj och lämnade honom ensam med en ohygglig sorg och bitterhet – något som Hizbollah och al-Qaida inte tvekar att utnyttja för sina egna syften.
Men under det att Eric jagar Samir, och etablerar kontakt med världens kanske mest eftersökta terrorister, jagas han själv av Rachel Papo, en Mossadagent med många mord på sin meritlista. Hon är en attraktiv men komplicerad kvinna som till sin egen förvåning känner sig attraherad av Eric. Vilken sida ska hon välja?
Visst låter det oerhört spännande, nu har jag precis börjat men som många böcker idag är det många personer att hålla reda på i början.
På författarens hemsida kan man läsa att en del 2 är planerad.

4 kommentarer :

 1. Det är tråkigt när läslusten får stå tillbaka för tröttheten... Hoppas du får lite vila när jullovet kommer!

  SvaraRadera
 2. Ja nu blir det inte mycket jullov för min del, jag ska jobba två av dagarna..
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det brukade vara rätt skönt att jobba på loven. Lugnare utan skolklockans hets o färre barn :-)

   Radera
 3. Jo lugnare är det Gittan det är sant.
  Mia

  SvaraRadera