lördag 7 december 2013

Lucifer - Skuggpojken - Ljudbok

Sommaren 1970 försvinner en liten pojke från Kristinebergs tunnelbanestation i Stockholm. En främmande kvinna tar honom vid handen och går därifrån, och han är borta. Många år senare försvinner också pojkens bror, Joel Klingberg. Hans fru vänder sig till Danny Katz, makens gamla vän från försvarets tolkskola, ett språkgeni med solkig bakgrund, och ber honom om hjälp. Katz går motvilligt med på att börja leta, och upptäcker snart att det finns fler hemligheter i den mäktiga familjen Klingberg. När någon försöker sätta dit honom för mord blir hans sökande också en kamp för överlevnaden. Skuggpojken är en resa in i människans djupaste mörker, en värld där inte ens döden betyder slutet

Den började väldigt bra man fastnade direkt i handledning men sedan blev det en och två vändningar för mycket. Så människor hit och dit att hålla reda på, det blev en enda sörja. Jo, jag var när på att ge upp men med tanke på att Lucifer är psedonym för Carl Johan Vallgren fortsatte jag att läsa. Den hämtade upp sig lite på slutet men tyvärr blir det inte mer än precis godkänt. Jag gillar Vallgrens andra böcker mycket bättre.
Tveksam om jag ens kommer läsa del 2 i och för sig två intressanta personer. BETYG 3
Längd: 12T 17M
Språk: Svenska 
Kategori: Spänningsromaner 
Serie: Danny Katz: 1
Förlag: Bonnier Audio 
Utgiven: 201311  
ISBN: 9789173487405

2 kommentarer :

  1. Hm, jag har svårt för krångliga böcker men kommer eventuellt att ge denna en chans ändå. Har ju inte testat på författaren än faktiskt :)

    SvaraRadera
  2. Hans andra böcker är klart bättre men knepigare.
    Mia

    SvaraRadera