söndag 26 april 2015

Dan Buthler och Dag Öhrlund - Hämnaren

Iskall champagne, sexiga brudar och djävulska planer. Christopher Silfverbielke är tillbaka.
Och han är på ett ovanligt gott humör.
Christopher Silfverbielke - stjärnmäklare, mördare och psykopat - har frigivits ur fängelset och inlett en framgångsrik politisk karriär som kristdemokrat. Men på väg mot partitoppen måste han först undanröja några hinder för att återvinna svenska folkets förtroende och fullfölja sin plan.
Många är de som ska få smaka på hans vedergällning - inte minst Jacob Colt, den en gång så skicklige polisen vars familj Christopher krossat, som nu, trött och lätt alkoholiserad, smider sina egna hämndlystna planer vid Europol i Haag.
Till sin hjälp räknar Christopher systern Anna, som är skyldig honom mer än en gentjänst, men hon har något som hennes bror saknar - ett samvete. Och hon vill inte vara med längre.
Vendettan driver genom Stockholms polishögkvarter och Östermalms eleganta våningar, lyxhotellen i Hamburg och de dammiga gatorna i Sousse, oskyldiga medelklassvillor och ensligt belägna skogsstugor. Alltmedan Jacob Colt vänder sitt vapen mot mannen som ödelagt hans liv. Men det hindrar inte Christopher Silfverbielke från att känna sig på ett ovanligt gott humör. Hämtat från Bokus

Jag har gillat hela serien med Silfverbielke, tycker den varit fräck och lite annorlunda. Storytel har hela serien inläst med Stefan Sauk och han gör det otroligt bra. 
Det är stundom lite rått och mycket fokus på sex men ändå har handlingarna i tidigare böcker varit bra, till och med lite småroliga.
MEN i denna bok blir det bara för mycket, det är fem minuters handling sedan sex och så fem minuters handling igen. Jag tappar hela handlingen i denna bok och Silfverbielkes tidigare charm och fräcka kommentarer kommer inte fram alls. Det är väldigt synd på en annars toppenbra serie.
Nej, nu kan Colt gärna få ta honom. BETYG 2+
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (228.2 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Stefan Sauk
Utg.datum: 2015-04-20
Förlag: Lind & Co Förlag
ISBN: 9789174614206

5 kommentarer :

 1. Så synd at denne boken ikke lever opp til forventingene, Marie. Plottet i akkurat denne minner meg litt om en av Jussi Adler-Olsens bøker i serien om Avdeling-Q.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kanske det gör, har jag nog inte tänkt på, alltid synd när man blir besviken.

   Radera
 2. Så där kände jag redan när jag läste Återvändaren. Det är trist när en serie inte avslutas i tid. Hoppas Colt tar honom snart då :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nästa bok bör nog Colt få ta honom, tycker jag.

   Radera
 3. Ja verkligen på tiden att Colt tar han nu!!

  SvaraRadera