måndag 9 maj 2016

Veckans bokbloggsfråga

Måndag och det har blivit lite av min bloggdag både Bokbloggsfråga och Teamtrio och en liten Veckoplanering.
Bokbloggsfråga håller Barnboksbloggen i och roligt att den fortsätter trots att Jerkan har startat.
Veckans fråga;

Vad är ditt förhållande till barnböcker nu som vuxen? Händer det att du läser barnböcker för din egen skull (att du läser för barnen räknas inte)? Hur tänker du då när du väljer ut vilka barnböcker du vill läsa? Har du några tankar kring barnböcker att dela med dig av, kanske några favoriter från barndomen, eller några reflektioner kring dagens barnboksutgivning? 
Jag läser barnböcker för min egen skull, för jag tycker en del av dagens utbud är så sjukt bra, ta Ivy Pocket till exempel eller Monstret om natten, när jag växte upp fanns det inte alls så mycket att välja på. Jag faller gärna för när det är snygga illustrationer.
En favorit från barndomen är Plupp.
Jag tycker utbudet av böcker idag är jättebra men den svåra uppgiften är väl få barn att läsa. Det finns så mycket annat att välja att göra på sin fritid.

4 kommentarer :

 1. Är lite nyfiken på Pax-serien, men mest för jobbet. Tror mina elever ligger rätt i ålder... Gillar iofs Larssons vuxendeckare :)

  SvaraRadera
 2. Strandbergs barnbok är jag riktigt nyfiken på! :)

  SvaraRadera
 3. Jag tror att vissa barn kan vara lättare att få att läsa med e-böcker men jag vet inte hur utbudet på barn e-böcker är. Strandbergsbok är så fin!

  SvaraRadera
 4. Plupp känner jag allt igen!

  SvaraRadera