söndag 21 augusti 2016

Christina Granbom och Thomas Erikson - Av jord är du kommen

Rita stirrar på skärmen. Hur hon än gör så vägrar nollorna att sluta blinka. Var har alla pengar tagit vägen, och var är hennes man? Lite i taget inser hon vilken situation hon faktiskt ställts inför. Vad hon inte vet är att hennes man gått under jorden med en kvinna han nyss träffat. Plötsligt är allt Rita trott på borta, och på bara några timmar har hennes liv har slagits i spillror.

Rita är dotter till en begravningsentreprenör. Familjeföretaget som pappa byggt upp har länsats på allt och när han inser att det är Ritas man som ligger bakom, tar han sitt eget liv för att slippa skammen. Begravningsbyråns affärer går dessutom riktigt dåligt.

Fullkomligt utblottad blir Rita vittne till ett dödsfall. Eftersom hon inte gjort något för att rädda ett liv känner hon sig skyldig, men när arvingarna anlitar henne för begravningen försvinner alla samvetskval. Hon får en rejäl intäkt till byrån. Fordringsägarna knackar dock allt hårdare på dörren. Invånarna i staden lever på tok för länge, och hon inser att något radikalt måste göras.

I samband med ett mord blir Rita utfrågad av polisen, som anar att hon döljer någonting. Men det är inte alls vad de tror. Till slut ser hon bara en utväg, en som kräver noggrann planering. Och i polismannen som leder utredningen finner hon en oväntad bundsförvant.

Av jord är du kommen är den första boken i thrillerserien om begravningsentreprenören Rita Benson.
Hämtat från Hoi förlag

När jag såg framsidan på denna bok blev jag extremt nyfiken för det är författarna till boken som är på omslaget, en i en kista dessutom, läskigt. Jag har inte läst något av Christina innan, men av Thomas har jag läst han serie om Alex King (del 1 och 2). Det här var en annorlunda deckare om man nu ska kalla det deckare men vi gör väl det för enkelhetens skull. Jag tycker författarparet lyckats bra, det kan inte var lätt att skriva två stycken och få ihop en story som inte är för spretig. Boken är lättläst och har ett bra driv men jag blir lite smått deprimerad. Den är väldigt dystert och Rita själv är väl inte någon supersympatisk person, nej, jag gillar henne inte alls. Men ändå blir jag väldig fängslad av storyn och läser vidare och ser framemot en ny bok om Rita. BETYG 3+
Inbunden
Språk: Svenska
Serie: Rita Benson (del 1)
Antal sidor: 330
Utg.datum: 2015-09-20
Förlag: Hoi Förlag AB
Dimensioner: 215 x 145 x 25 mm
Vikt: 486 g
SAB: Hc
ISBN: 9789175578613
Tack till Hoi förlag för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar