tisdag 2 augusti 2016

En veckas semester kvar

Denna vecka ska ägnas åt läsning, högen med rec.ex och annat har tyvärr växt.
Den senaste summeringen har jag fem böcker att tycka till om men, VARFÖR GÖR MAN INTE DET MED EN GÅNG?
Katterna ska väl få lite extra gos i veckan eftersom jag saknat dem så.
Så har även jag drabbats av Vuxenmålande, jag gör det samtidigt som jag lyssnar på ljudböcker. Jag fick pennor och boken Dagdrömmar av min dotter.
<
Detta är målat med färgpennor.
Detta är målat med tusch, jag tycker det blir lite streckigt. Men jag kanske har fel teknik. Är det någon av er som målar? Vad använder ni?

10 kommentarer :

 1. Om jag målar så målar jag med färgpennor, tusch blir så streckigt när jag också målar. Visst är det konstigt att man sparar på att skriva recensionerna och att de där rec.exen + övriga böcker alltid växer i antal!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är smartare att skriva direkt men tror man så gärna vill börja på nästa bok.Färgpennor blir finare tycker jag

   Radera
 2. Fint! Jag målar med copics, men då måste jag scanna och skriva ut sidorna på särskilt copicspapper, pennorna blöder igenom vanliga papper. Är det motiv bara på en sida i målarböckerna går det däremot bra. Det var länge sedan jag målade nu, men det är väldigt kul och avkopplande. Under en period gick jag upp innan resten av familjen hade vaknat för att dricka kaffe och måla :)

  Här är ett motiv jag målat: https://justnujusthar.com/2015/07/23/nya-farglaggningstrenden-for-vuxna/

  Här letade jag upp ett kort jag har gjort och färglagt: https://justnujusthar.com/2015/04/11/tranar-med-copics/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var verkligen snyggt men de var väldigt dyra de pennorna.

   Radera
  2. Ja, de kostar rätt så mycket, men man behöver inte så många eftersom de fungerar så att man kan måla över samma färg eller över andra färger, och då skapa en annan nyans eller skuggningar. Med samma färg kan du få fram flera olika nyanser beroende på hur många gånger du färglägger på samma ställe. Jag hade webbutik med scrapbookingsaker under en period, och många som gör egna kort och färglägger använder copics, det var min inkörsport i copicsvärlden, som är en egen stor värld. Här är en länk om du vill se mer vad de riktiga entusiasterna (inte jag) skapar med copis, inklusive steg-för-steg-beskrivningar och de brukar skriva exakt vilka pennfärger de använt under bilderna:

   http://copicmarkersverige.blogspot.se/

   Radera
 3. Lewispjäserna och Mitt hjärta går på är två riktigt bra böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men va skönt, Mitt hjärta går på fick jag som överraskning.

   Radera
 4. Mycket bra i den där högen! :)

  SvaraRadera
 5. Vilka pennor jag använder beror helt på vad det är som jag ska måla. I vissa böcker blir det träfärgpennor av olika märken, i andra Staedtler fineliner alt Stabilo 88. Just nu använder jag gelpennor (måste ju prova de som jag fått av min man). Och ibland blir det en salig blandning av alla olika pennor. Är det enkelsidiga bilder så använder jag ibland Promarker för större ytor... Så det är blandat beroende på vad jag känner för och vad det är jag målar.

  SvaraRadera