tisdag 1 november 2016

Veckans utmaning: Att hantera sina rädslor

Då var det dags för en utmaning ställd av Kulturkollo, titta in här och läs mer.

Veckans utmaning på temat rädslor handlar om att berätta hur man kan hantera dem. Du får gärna dela med dig av en av dina rädslor. Det kan vara både stort och smått. Kanske är du rädd för höjder, clowner eller spindlar? Berätta också med dig av hur du hanterar, eller försöker hantera, din rädsla. Har du kanske något bra och stärkande citat att lyfta på temat?

Jag tror alla som följt min blogg vet vad jag är superrädd för;
Blod, sprutor och läkare. Jag har gått på KBT, innan dess kunde de inte ens ta blodprov utan jag fick lugnade medel. Nu går det riktigt bra, men större saker som operationer är jag fortfarande inte bekväm med.(Men vem är det?)
För några dagar sedan tog de en hudbiopsi på mig, en mindre operation alltså, men jag tyckte det var skitjobbigt, man är vaken och hör hur de drar isär köttet. Då fick jag lite panik.
Nu ska de dessutom göra en läppbiopsi men de tror jag de kan glömma, i alla fall inte i vaket tillstånd.
Då får jag nog gå på mer terapi.
Jag är däremot inte rädd för spindlar, åka hiss eller så mycket annat.

6 kommentarer :

 1. som liten var jag rädd för allt, nu är det bättre.

  SvaraRadera
 2. Jobbigt att vara rädd för läkare. Jag är inte medvetet rädd för läkare men min kropp påstår att jag är det: jag får nämligen högre blodtryck så fort träffar en läkare så blodtrycksmätningar hos läkare visar ofta högre värden än vad jag egentligen har i vanliga fall

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt blodtryck är skyhögt och jag är livrädd.

   Radera
 3. Jag har getingfobi, som faktiskt blir värre för vart år. Att vara rädd för läkare måste vara riktigt jobbigt. Det är märkligt med rädslor/fobier och hur de inte går att komma över bara genom logiska resonemang med sig själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan gå i terapi, det har jag gjort och delvis hjälpt.

   Radera