torsdag 20 december 2018

Hett i hyllan #74

Då var det dags för lite Hett i hyllan igen, som Bokföring enligt Monika håller i.
Handling: 
Under rytande storm kämpar besättningen på kappseglingsbåten Nadir förtvivlat för sina liv medan våg efter våg sköljer över dem. De befinner sig strax söder om Svalbard, ett område vida känt för sitt oberäkneliga väder. 

När havet blivit lugnt igen har båten försvunnit i djupet och kvinnan ombord mist livet. De två männen - Jacob Nelle-mann och Axel Nobel - har mirakulöst nog överlevt och lyckats ta sig i land på den närliggande Björnön.

Drygt ett år senare ger sig JacobNellemann en tidig morgon ut på jakt vid vännens slott på Själland. Han får snart korn på några rådjur på en äng. Samtidigt gör sig en mördare beredd. Det enda Nellemann hinner uppfatta är en rörelse mellan träd-stammarna. Hans kropp hittas några timmar senare i det höga gräset.

Fallet hamnar på kommissarie Robin Hansens bord. Denne rutinerade men djupt ärrade polis är den bäste inom kåren och han arbetar med egensinniga metoder. Han får snart sina teorier bekräftade. Det rör sig inte om någon jaktolycka som man först misstänkt, snarare har händelsen en koppling till den ödesdigra seglatsen i Norra ishavet. För det finns en person som fortfarande inte har glömt - och inte heller förlåtit.
Det låter inte helt fel.

4 kommentarer :

  1. Den boken känner jag inte till men den låter spännande.

    SvaraRadera
  2. Har nog sett den där boken någonstans tidigare, men visste inget om den.

    SvaraRadera
  3. Den har jag faktiskt läst :) Det fanns en del som störde mig, men den var ganska bra. Och rolig :)

    SvaraRadera