torsdag 4 april 2019

Hett i hyllan #89

Då var det torsdag och dags att titta in hos Bokföring enligt Monika för lite heta böcker.
Min lilla heting för veckan är denna snygga pocket.
Marissa Meyer Cinder
Handling:
Människor och androider trängs på de stökiga gatorna i Nya Beijing. En dödlig pest plågar befolkningen. Från rymden övervakas de av ett hänsynslöst månfolk, som väntar på att sätta sina planer i verket. Ingen vet att Jordens öde hänger på en enda flicka...
Cinder, begåvad mekaniker till yrket, är en cyborg. Hon är en andra klassens medborgare med ett mystiskt förflutet, vars styvmamma klandrar henne för hennes styvsysters sjukdom.
Men när den snygge prins Kai kommer in i hennes liv upptäcker hon plötsligt att hon hamnat mitt i en intergalaktisk kamp och dragits in i en förbjuden attraktion. 
Cinder slits mellan plikt och frihet, lojalitet och förräderi, och tvingas nu att gräva fram hemligheter om sitt förflutna om hennes värld ska ha någon framtid.

MARISSA MEYER är en amerikansk ungdomsboksförfattare som gjort succé med sin The Lunar Chronices-serie. De två första böckerna gick rakt in på New York Times bestsellerlista. Marissa Meyer bor i Tacoma i Washington med sin make och deras tre katter. Cinder är den första boken i The Lunar Chronicles.
Jag tycker dock det engelska omslaget är ännu snyggare.

10 kommentarer :

 1. Älskar den här boken och hela serien! Fast jag läste den på engelska. Lyckliga du som har den kvar att uppleva! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte skaffa alla i pocket och sedan läsa alla.

   Radera
 2. Den har jag faktiskt läst :) Så bra!

  SvaraRadera
 3. Jag har läst första ock andra boken på svenska. Såg sedan att det endast är tredje boken som också översatts så jag funderar på att läsa resten av serien på engelska.

  SvaraRadera