tisdag 22 september 2020

Baek Heena - En fe i bahuset

En fe på badhuset är en alldeles oemotståndlig bilderbok som handlar om en flicka som går till badhuset med sin lite stränga mamma. I bassängen träffar hon på en rundlagd gumma som utger sig för att vara en fe. De två leker i vattnet och fen visar en massa hemligheter. När flickan kommer hem från badhuset får hon hög feber och snuva, men på natten smyger sig badfen fram till henne och gör henne frisk.

Bokens stora behållning är de fantastiska lerfigurerna som Baek Heena omsorgsfullt byggt upp i miniatyrmiljöer och fotograferat av. Samspelet mellan flickan och den gamla tanten är alldeles underbart gestaltat.

Baek Heenas bildvärldar är originella, men väldigt tillgängliga. De öppnar dörren till det förunderliga och magiska och hon förnyar bilderboksmediet genom egna tekniker och konstnärliga lösningar. Hämtat från Bokus

📕KORTRECENSION📗

En barnbok av Baek Heena som fått Alma priset. I denna bok har hon skulpterat figurerna i lera och det är helt fantastiskt gjort. Men kanske är det mer vuxna som sätter värde på denna bok, jag får testa på barnbarnen.

BETYG 3
Format E-bok
Filformat EPUB med vattenmärke Om vattenmärkning
Språk Svenska
Antal sidor 43
Utgivningsdatum 2020-12-18
Förlag Bokförlaget Tranan
ISBN 9789189175310
Min bok är en e-bok. 💙💚💙

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar