tisdag 18 juni 2024

Marie Sammeli - Släppa taget

Småstad, medelålder, vardagskatastrof ... kan det sluta lyckligt?

Cecilia är allt man ska vara: engagerad mamma, kärleksfull fru, lojal dotter, snäll lillasyster, före detta firad skönhet, arkitekt. Men vad hjälper allt det när tonårsdottern Maja mest suckar, mannen Simon mest håller på med en Tysklandsaffär, mamma Ingrid är trött, storasyster Emily lever det glada livet i London och alla i Ljungstenar bara vill ha snarlika verandor. 

Förutom det är hon också konstant stressad, väldigt irriterad och proffs på att skriva listor. Det är kanske mindre uppskattat av hennes familj och arbetskamraterna på byrån.

Livet i Ljungstenar borde vara enkelt, lustfyllt och tryggt. Men en dag vänds Cecilias liv plötsligt upp och ner, och i en småstad är det svårt att gömma sig. Är det kanske dags att släppa taget om det som varit och ge sig in i något nytt? Hämtat från Storytel

📕KORTRECENSION📗

Jag har läst Maries tidigare böcker om Julia och hennes liv i Kapstaden. Denna boken berättade Marie om på Bokprat i Jönköping och jag tyckte den lät rätt okej. Men jag bestämde mig för att lyssna på den och Cecilia Nilsson som uppläsare funkar väl, men det blir inget wow. Den var välskriven och genom tänkt, men jag vet inte om det är att man själv bor i en lite ort, eller vad det är, men den lyfte aldrig.
Hennes tidigare böcker har varit så mysiga och med fina miljöbeskrivningar så jag kanske förväntade mig för mycket. Den är helt klart läsvärd men kanske retar man sig lite för mycket på Cecilia, karaktären i boken alltså inte uppläsaren. Hon är lite väl mesig.

BETYG 3
Format Ljudbok
Filformat Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (301.1 MB)
Språk Svenska
Serie Hem till Ljungstenar (del 1)
Inläsare Cecilia Nilsson
Utgivningsdatum 2024-04-30
Förlag HarperCollins Nordic
ISBN 9789177191933
Min bok är en ljudbok från Storytel 💛🧡💛

1 kommentar :