lördag 5 juli 2014

Carin Gerhardsen - Tjockare än vatten

Hon lämnade dörren på glänt och steg - fortfarande med en obestämd känsla av obehag och en påtaglig känsla av övergivenhet - över kanten och satte fötterna i det varma vattnet. Hon satte sig på huk, grep tag om kanterna och gled sedan försiktigt ner i badkaret för att låta huden vänja sig vid den höga temperaturen. Drog ett djupt andetag och slöt ögonen en stund medan smärtan vek undan.
När hon slog upp dem igen var det för att det klickade i låset.
Mellan henne och den stängda dörren stod plötsligt en äldre version av henne själv. Den svartklädda kvinnan med det långa grå håret tog ett steg i hennes riktning. Nu började tankarna klarna.
Hon skulle dö.
Ingen i kriminalkommissarie Conny Sjöbergs team har en aning om vad som väntar dem. Petra Westman njuter av islossning på fler än ett plan och ser en ny vår i annalkande. Jamal Hamad ligger i sjuksängen och hoppas och tror att mardrömmen äntligen är över. Det är den inte - den har knappt hunnit börja. Och några mördade katter är bara början på en spiral av oförutsedda händelser med ond bråd död som minsta gemensamma nämnare. Blod. Och vatten.
Tjockare än vatten är en hisnande thriller som bottnar i det omöjliga i att göra sig fri från det förflutna. Från sin familj. Och från de drifter och demoner som formar och jagar oss genom livet. Carin Gerhardsen är tillbaka med den sjunde, fristående boken i sin framgångsrika serie om Hammarbypolisen. Hämtat från Bokus

Boken är oerhört spännande från början till slut, jag tycker dessutom hon får till en bra story som är trovärdig och inte flyger ut i hundra sidospår.

Jag tycker dessutom om Carins balans mellan polisernas privatliv och kriminalhistorien. Dock av förklarliga skäl var det mycket privathistoria i denna, men det förtog inte spänningen alls. Uppläsare här var Stefan Sauk och visst gör han det bra men nu hade man vant sig vid Ewerlöf. Så att byta mitt i en serie kan vara lite dumt. Dessutom tycker jag man får kolla vad uppläsaren passar till och denna är nog mer Ewerlöf än Sauk. BETYG 5
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (290.9 MB)
Språk: Svenska
Utg.datum: 2014-05-28
Förlag: Norstedts
ISBN: 9789113049953

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar