lördag 12 juli 2014

Katerina Janouch - Tigerkvinnan

Det är höst på Lindängstorget. Cecilia Lunds familj har återupptagit rutinerna efter den stormiga sommaren. Cecilia återgår till arbetet som barnmorska och barnen till sina aktiviteter. Men relationen till John har blivit något ansträngd på grund av barnet de väntar och Cecilia börjar känna sig pressad från alla håll. Även i systrarna Susannas och Marias liv sker förändringar. Kärlekskriser och arbetslöshet, hur hanterar man livet när saker inte blir som man tänkt sig? Mitt i vardagen dimper ett anonymt paket ner i brevlådan hos Cecilia. Det är en bok med ett obehagligt budskap. Samtidigt får även Cecilias mor Christina ett kryptiskt brev till sin tidningsredaktion. Har dessa två händelser med varandra att göra och vem är det i så fall som hotar mor och dotter? Cecilia känner sig mer och mer orolig. Hon blir åter tvungen att ta kontakt med polismannen Per Nilsson. För ju längre tiden går, desto mer uppenbart blir det. Någon håller ögonen på hennes familj. Någon vill henne illa. Eller, gud förbjude hennes barn. Hämtat från Storytel

Ja, har man en gång börjat läsa om Cecilia Lund, så vill man följa hennes liv med barn och familj, men även hennes yrkesliv som barnmorska. Denna bok handlar mycket om Cecilias väntan på sin baby och hennes förlossning, som är lite speciell.
Janouch spetsar till saker lite med en bok som dimper ner utan avsändare till Cecilia. Så tittar hennes mor för djupt i glaset. Allt som allt tycker jag Janouch får till det otroligt bra och man bara måste läsa nästa bok i serien.
BETYG 3+
Språk: Svenska  
Kategori: Romaner  
Serie: Cecilia Lund: 4  
Mer info om ljudboken: 
Förlag: Din röst  
Utgiven: 2012-12  
Längd: 11T 48M  
ISBN: 9789187331077  

1 kommentar :

  1. Läste bl.a Anhörig av Katerina Janoush för många år sedan. har länge varit sugen på att läsa något mer av henne.

    SvaraRadera