lördag 5 juli 2014

Susanne Boll - Hitta hem

Tre kvinnor står vid vägs ände - men oväntade möten kan leda till en andra chans när livet är som mörkast. 
Läkaren Helmi Laine, som flytt landet efter att ha gett falska friskbesked till sina cancersjuka patienter, återvänder till Sverige fast besluten att hitta den dotter hon övergett trettio år tidigare. 
Spåret efter henne är iskallt. Helmis enda ledtråd finns hos Yvonne, dotterns alkoholiserade faster. Yvonnes kuvade uppenbarelse väcker Helmis förakt men också en önskan att lära henne stå upp för sig själv. Men kanske kan även Yvonne lära Helmi något? 
I en annan del av staden återhämtar sig trettioåriga dina från ett självmordsförsök. Med två krossade ben kan hon inte klara sig själv och motvilligt öppnar hon upp för världen och för tanken att det kanske finns något, eller någon, som det kan vara värt att leva för. 

Samtidigt gömmer sig någon i skuggorna. Någon som inte kan förlåta en oförrätt. Någon som bara väntar på rätt tillfälle att hämnas. Hämtat från Massolit förlag


Jag fick denna bok först i inbundet format (utlottning här på bloggen) och sedan som e-bok för jag hade hört så mycket gott om boken på flera bloggar. När jag kollade lite närmare var det en fortsättning på "Det enda rätta". Så jag lyssnade på boken, tyvärr med en tråkig uppläsare. Det enda rätta av Susanne Boll.

För det första finns det ingen i boken som jag känner med, Helmi tycker jag inte alls om och det hon gjort, vilket jag finner totalt omoraliskt.(ändå är jag ingen moralkärring). Dina är hemsk, otacksam och elak och ändrar sig bara när hon träffar någon hon älskar igen. Yvonne är kuvad men efter några ord från Helmi blir hon förändrad.
Jag tycker dessutom 10 sidor med sexscener ur Dina och hennes nya är lite väl mycket för en roman, nu var det inte en erotisk roman, eller?
Är den helt värdelös då, nej, säkert inte, men den kändes lite deprimerande och hos mig når denna inte ända fram. BETYG -3
ISBN
9789175371191
Format
Inbunden
Redaktör
Lovisa Karlsson Kjellin
Sidantal
352
Förlag
Damm Förlag AB
Utgivningsdatum
2014-05
Genre
Romaner (Svenska berättare)

2 kommentarer :

  1. Ja det var verkligen ett sammanträffande att du också skriver om Susanne Boll. För mig har hon också blivit en bloggvän för vi har träffats på så många olika events men tyvärr har jag aldrig lyckats kunna gå på hennes spelningar även fast hon spelar på vårt stammisställe här i Sthlm. Det är Engelen i Ga.stan men jag hoppas fortfarande att det ska lyckas.

    Tack för din hälsning o ha en skön sommar!

    Kramis från Pockethexan

    SvaraRadera
  2. Tack Pockethexan önskar dig en skön sommar också.

    SvaraRadera