söndag 10 augusti 2014

Elisabet Nemert - Röd måne

Häxprocesser, kärlek och maktkamp i 1600-talets Sverige
Månen lyser flammande röd den frostiga höstnatt i nådens år 1626 när läkekvinnan Ingrid Ingemarsdotter rider mot sitt hem, gården Näs nära Skokloster i Uppland. Röd måne är ett djävulstecken, ett lockrop från den onde själv som då kallar de sina till sig. När månen är röd håller man sig inomhus om man är rädd om sin själs salighet.

Plötsligt bryts tystnaden av ett spädbarns hjärtslitande gråt och vid vägkanten hittar Ingrid ett övergivet nyfött flickebarn. Flickan döps till Indra och växer upp hos Ingrid, som skänker henne all sin kunskap om växternas läkande förmåga. Men Indra har också begåvats med läkande händer, en förmåga som måste hållas hemlig. Den som har kraft att läka sjukdom har också kraft att framkalla det som är ont. Och straffet för trolldom är döden.


När häxbålen tänds över landet drar en klappjakt igång som tvingar Indra på flykt. I Röd måne får vi följa Indra och hennes kamp för de mest utsatta i det av krig och umbäranden drabbade Sverige. I Europa rasar trettioåriga kriget och Gustav II Adolf har fallit i slaget vid Lützen 1632. Den unga Kristina, jämnårig med Indra, är nu Sveriges drottning och ödet kommer att föra samman dessa båda kvinnor och för alltid förändra Indras liv. Hämtat från Bokus


Elisabet skriver historiska romaner och det gör hon väldigt bra, beskrivningarna av kläder och städer, gör så man kan se det framför sig. Handlingen är lite småspännande och gör att du gärna läser/lyssnar vidare. Jag har läst en bok av författaren innan och även där handlade om en stark kvinna.

Indra är helt osjälvisk, hjälper andra tills hon nästan svimmar. För mig blir det lite för mycket. Jag lyssnade till boken och Anna Maria Käll som uppläsare är toppen. BETYG 3
 • Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
 • Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (307.0 MB)
 • Språk: Svenska
 • Inläsare: Anna Maria Käll
 • Utg.datum: 2013-04-30
 • Förlag: Earbooks
 • ISBN: 9789174831399

8 kommentarer :

 1. Tack för tipset. Gillar historiska romaner så denne författare kan vara något för mig!

  SvaraRadera
 2. Den här har jag som pocket, men har inte läst den än. Den förra, Ljusets dotter, gillade jag i alla fall mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste Ödets hav innan den var toppen

   Radera
 3. Jag tycker om historiska romaner och är förvånad att jag inte läst nåt av henne än. Borde man börja med första boken eller är det fristående romaner?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej de är helt fristående så man kan börja med vilken som

   Radera
 4. Det hørtes ut som en meget spennende bok, den må jeg skrive ned! Takk for tips og ha en fin søndag!

  SvaraRadera