söndag 17 augusti 2014

Camilla Davidsson - Under vintergatans alla stjärnor

Baksidestext:
Utarbetad flyr Emma karriärjobbet i Stockholm för att söka lyckan i London. Där bor Eric, amerikanen hon är förälskad i. Förhållandet blir passionerat men utvecklas inte som hon tänkt sig. Av en tillfällighet hör hon talas om en tusenårig pilgrimsled i Spanien och får för sig att den är vad hon behöver för att reda upp sitt liv. Med sina gamla träningsskor och en ryggsäck packad med lite av varje tar hon sig an de åttio milen till Santiago de Compostela mitt i sommaren.
   Under långa dagar till fots tvingas hon konfrontera sitt förflutna. Längs vägen möter hon en rad färgstarka personer från olika delar av världen och oväntade vänskapsband uppstår. Emmas infall utvecklas till en omvälvande resa som får henne att ifrågasätta sina livsval och allt hon trott på.
Under Vintergatans alla stjärnor är första delen i trilogin om trettioettåriga Emma och hennes sökande efter kärlek, lycka och meningen med livet. Det är också berättelsen om hur en tusenårig pilgrimsled kan förändra ett liv …

När jag fick mail från Camilla med förfrågan om att läsa och recensera boken, visste jag inte så mycket. Läste lite av information hon skickade med, och idag är jag glad jag fick chansen. Tack Camilla.
Vi kan börja med omslaget, så vackert och så livsbejakande. Me like.
Emma har gått in i den berömda väggen fast hon själv inte är medveten om det. Det blev mer jobb sedan hennes väninna slutade, hon har även lite trassel på kärleksfronten.
Så hon bestämmer sig för att vandra pilgrimsleden Santiago de Compostela.
I boken beskrivs hennes vandring från start och till mål, under vandringen ser hon tillbaka på sitt liv.Det blir många tårar och tankar under resans gång. Hon träffar även underbara människor och de allra flesta är hjälpsamma och varma människor. Det är en sådan härlig stämning mellan dem, ibland äter de riktigt goda middagar tillsammans. Men även pilgrimsmat, vilket inte är lika gott. Man förstår att författaren gått leden själv annars hade man inte så målande kunnat beskriva allt.
Jag blir till och med sugen på att gå leden, synd att man inte vara några år yngre.
Sammanfattning: Snabbläst, varm bok som målande beskriver en pilgrimsvandring med dess problem och vedermödor. BETYG 5
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 298
Utg.datum: 2014-08-07
Upplaga: 1
Förlag: Bladh by Bladh
Medarbetare: Di Leva, Katarina (form)
Dimensioner: 215 x 145 x 15 mm
Vikt: 465 g
SAB: Hc
ISBN: 9789187371332
Tack Camilla Davidsson för Rec.ex ♥

2 kommentarer :

  1. Snyggt omslag! Visst är det tokigt att omslaget eller etiketten på en bok/en flaska/en människa betyder så mycket!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja så är det faktiskt, ett vin med en snygg etikett blir genast godare..😃

      Radera