onsdag 20 augusti 2014

Caroline Eriksson - Inga gudar jämte mig

Laddat drama om makt, mord och relationer
Länsman Lidéns hud knottrar sig av obehag. För första gången har han tvingats ge order om en gravöppning med efterföljande obduktion. I den värmländska socknen Silbodal har rykten länge florerat att den begravde handelsmannen inte dött av naturliga orsaker, och nu står det klart att han har blivit mördad med arsenik. Det visar sig snart att han inte är den ende församlingsbo som blivit förgiftad. Lidén börjar utreda dödsfallen och tvingas inse att spåren leder rakt in i prästgården.

När kyrkoherden Anders Lindbäck år 1861 anländer till det problemtyngda Silbodal är han efterlängtad. Han tar tag i det utbredda fylleriet, är generös mot fattiga och är en skicklig predikant. Att Lindbäck lever med två kvinnor, hustrun Charlotta och husmamsellen Johanna, är något man har överseende med.

Trots prästens framgångar gör hans alltmer nyckfulla beteende att Johanna och Charlotta blir oroliga. Är det problemen i socknen som jagar Lindbäck eller är det något annat, något mörkare?

Inga gudar jämte mig är andra delen i Caroline Erikssons serie spänningsromaner, "Svenska mord", som bygger på verkliga brott. Det är ett psykologiskt drama om kärlek, makt och fanatisk gudstro. En skönlitterär skildring av verkliga men otroliga händelser, om försvarslösa människor som aldrig förstod att hotet mot dem kom från det håll de minst anade. Hämtat från Forum bokförlag

Serien "Svenska mord" innehåller verkliga brott och därför ligger inte fokus på spänningen. Men jag tycker ändå denna var lite i segaste laget, och alldeles för mycket kyrka och bibelord för min smak. Boken blev lite högtravande på något sätt. Caroline försökte säkert på bästa sätt leva sig in i deras känslor och tankar och det gör hon bra. Men storyn i första boken var intressantare.
En enorm research förstår man att hon gjort.
BETYG 3
Författare
Caroline Eriksson
Recensionsdatum:2014-08-20
ISBN:9789137141848
Genre:Deckare, thrillers och spänning
Utgivningsår:2014
Mediakontakt:Annelie Eldh
Bredd:159 mm
Höjd:216 mm
Djup:25 mm
Antal sidor:300
Vikt:0.52
Omslagsformgivare:Nils Olsson

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar