måndag 22 november 2010

Denise Rudberg - Ett litet snedsprång -


Elegant crime kallar Denise Rudberg sin nya genre. Det är kriminalhistorier i överklassmiljö, med tjusiga middagar, designerkläder och lätt uttråkade hemmafruar på vift i Djursholm. Miljön känns igen från hennes tidigare böcker, och den rymmer allt som behövs för att skapa en spännande historia - makt, pengar, flärd och dekadens.

Marianne Jidhoff, 55 år, åklagarsekreterare och nybliven änka, blir efter sin mans död övertalad att återvända till sitt arbete. En finansman blir mördad utanför sin våning på Östermalm, och Marianne får ta sig an fallet. Brottet visar sig ha kopplingar till en märklig och sluten verksamhet som drivs i det tysta. En verksamhet dit bara de som är beredda att betala dyrt för sig har tillträde och får leva ut sina allra hemligaste fantasier.

Detta är upptakten till den första i en svit kriminalromaner i serien med överklasskvinnan Marianne Jidhoff och människorna omkring henne i centrum. Det är stilfullt, elegant och spännande.
ISBN: 9789113025322
Förlag: Norstedts
Utgivningsland: Sverige
SAB: Hc/LC
Inläsare: Jan Waldekranz
Kopierat ur BokusJag har på flera ställe sett att denna bok har sågats rejält, därför trodde jag det skulle vara rena dyngan. Men jag blev positivt överraskad.Boken hade personer man tog till sig och var lättfattlig.
Jag gillade den mycket och ser framemot fler i serien. Däremot fattar jag inte vad elegant crime är riktigt,,?? BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar