måndag 30 juli 2012

Belinda Bauer - Mörk Jord - Ljudbok

För arton år sedan försvann Billy Peters. Hela byn tror att han blev mördad - seriemördaren Arnold Avery har ju trots allt erkänt att han mördade sex andra barn och grävde ner dem på den ödsliga heden.
Men Billys mor vägrar tro att han är död. Varje dag står hon vakt vid fönstret och väntar, medan familjen faller sönder omkring henne.
Och varje dag efter skolan gräver tolvårige Steven ute på Exmoorheden. Han har nämligen bestämt sig för att rädda sin familj från morbror Billys spöke. Om det så innebär att han måste gräva upp och visa mormor skelettet efter hennes mördade son.
Så tar han även nästa steg - Steven skriver brev till psykopaten Arnold Avery i fängelset.
Brevet blir början på en livsfarlig katt-och- råtta-lek mellan ett desperat barn och en uttråkad seriemördare. En lek som kommer att få mycket värre konsekvenser än Steven någonsin kunnat föreställa sig.Kopierat ur Bokus
Denna deckare har fått massa med positiv kritik, belönad med The Gold Dagger. Den är definitivt annorlunda än andra deckare jag läst. Men den var fruktansvärt mörk, Steven verkade ha ett fruktansvärt trist liv, inte konstigt han grävde. Det var ingen bok man längtade efter att lyssna på men samtidigt ville jag lyssna klart. Jag tyckte den stundvis var seg men samtidigt var den bra skriven,jag kunde nästan känna fukten och jorden på mig. BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar