måndag 9 juli 2012

Louise Penny - Mörkt motiv - Ljudbok

Spänning med hög mysfaktor
När Jane Neal hittas död i skogen, skjuten med en pil rakt genom hjärtat, blåser det en kall höstvind genom den lilla byn Three Pines. Vem har dödat den omtyckta gamla kvinnan, och varför? Och finns det en anledning till att Jane dödades under förberedelserna till den årliga konstutställningen?

Den rutinerade kommissarie Armand Gamache får uppdraget att lösa fallet i den idylliska byn på landsbygden utanför Montreal. Lokalbefolkningen är fullständigt övertygad om att det hela är en tragisk olycka, men snart är kommissarie Gamache och hans team lika säkra på att Jane Neal inte alls dog på grund av en oförsiktig bågskytt, utan för att någon ville röja henne ur vägen.

Mörkt motiv är den första boken i en serie om den charmige kommissarie Gamache och den kanadensiska byn Three Pines invånare, alla mer eller mindre excentriska och alla med sina egenheter. Serien har en stor läsekrets världen över och är flerfaldigt prisbelönt. Louise Pennys böcker har sedan debuten 2006 toppat många av världens försäljningslistor och översätts nu för första gången till svenska.

Mörkt motiv är ett klipskt och klassiskt mordmysterium skrivet i samma anda som Agatha Christies och PD James bästa böcker.Kopierat ur Bokus
Jag är inne på en hel del bokbloggar och läser och såg någon som tyckte denna bok var bra.Eftersom jag har Storytel passade jag på att lyssna på den. Nej, någon Agatha Christie är det inte och ja visst är den mysig med sin lantmiljö á la Midsomer Murders. MEN första delen är så seg som sirap,,det händer ingenting, sedan ett mellanparti som är lite bättre och slutet var faktiskt riktigt bra. Jag fastnade inte heller för någon person, det var lite för många att hålla reda på. Kanske ger jag  serien om kommissarie Armand Gamache en chans till men det är inget jag längtar efter..BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar