söndag 17 februari 2013

Bra litteratur och Bra bokbloggar

På många ställen bloggas det om vad som är bra böcker och en bra bokblogg.
Jag började blogga om böcker i oktober 2008, här finns den. Det var enbart för att hålla reda på vilka böcker jag läst.
I augusti 2009 bytte jag från Blogger till Blogspot för jag tyckte det gick att göra den mer fin då, utseendet är viktigt för mig när det gäller en blogg.
(I samma veva öppnade jag en blogg för vad som händer i mitt liv och en motions- och gå ner i viktblogg)
Jag har bytt utseende flera gånger, senast vid nyår och inte fått allt som jag vill ha det än.
I år har jag också gått med i en del utmaningar och även varit med i Bokbloggsjerka och Tematrio, vilket är jättekul. Varför gjorde jag inte det tidigare, nu har jag fått fler favoritbloggar.
Jag är en enkel fritidspedagog, den litteraturkunskap jag läst var den som ingick i svenskan, vi fick läsa en hel del klassiker, en del var bra andra helt enkelt kassa(eller skulle man tycka det då?).
Idag läser jag det mesta, deckare, klassiker, fantasy, biografi, historia och jobbrelaterade böcker. Min förkärlek är dock deckare, jag vill bli underhållen och inte tänka jättemycket(vila hjärnan).
Jag försöker och kämpar med att få "recensionen" bättre, men tycker inte jag lyckas riktigt. När jag sitter vid datorn skriver jag snabbt och ibland kan det halka till rejält med stavfel och dåligt språk.
Jag bloggar för det är roligt och jag läser för att det är roligt.

7 kommentarer :

 1. Ja, visst är det fantastiskt kul och inspirerande att blogga!

  SvaraRadera
 2. Tycker att det låter som en sund inställning till bloggen och en sådan som man vill läsa! Jag vill i alla fall inte läsa en bokblogg som predikar om vad som är bra respektive dålig litteratur, utan en bokblogg som är ärlig i sitt tyckande bara :)Och om man tycker olika är det bara roligt ;)

  SvaraRadera
 3. Du tänker alldeles rätt. Man skall göra saker för att man själv trivs med det!

  SvaraRadera
 4. Precis så är det ju - man ska både blogga och läsa för att det är roligt. :-)

  Jag tror att alla mer eller mindre inte blir helt nöjda med sina recensioner. Jag kan gå tillbaka och stånga huvudet över stavfel, syftningsfel och annat. Men, men. Det viktigaste är ju _att_ man skriver och att man har roligt.

  SvaraRadera
 5. Bra sagt! Det viktigaste är att det känns rätt. Bloggandet är ett utmärkt sätt för mig att hålla koll på vad jag läser. Jag gillar också de kontakter, kommentarer och boktips som jag får på köpet.

  SvaraRadera
 6. Ja Boktips är toppen att få tycker jag
  Mia

  SvaraRadera