söndag 17 februari 2013

Varg Gyllander - Bara betydelsefulla dör - Ljudbok

Vinterhimlen färgas orange av tusen facklor. Under bedövande tystnad marscherar unga män i korta, glansiga jackor genom det lilla samhället som en gång om året förvandlas till skådeplats för den nynazistiska rörelsens viktigaste manifestation. Men i skogen väntar en man med ett uppdrag, och innan kvällen är över är en av nazisterna död.

Kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin dras in i en utredning som spretar åt alla håll, politiska och privata. Levin tvingas mot sin vilja att gräva i den döde nazistens förflutna och konfrontera otäcka familjehemligheter. Samtidigt blir frågetecknen alltfler: Vem är den rökande mannen vid mordplatsen, och vad händer egentligen bakom dörrarna i det ökända Örnnästet?

Holtz arbetar som vanligt med en blandning av noggrannhet och spontana infall. Gåtans lösning ligger fortfarande långt borta, men julen kommer allt närmare och Holtz kämpar med sina ensamhetskänslor. Hans kärlekshistoria med den unga praktikanten Nahid sätter spår och får honom att begå ett fatalt misstag.


Del 1 i serien  Ulf Holtz och Pia Levin "Somliga linor brister" tyckte jag inte alls om, men jag tänkte ge författaren en chans till. Och jag är glad jag gjorde det, denna boken var mycket bättre. Själva storyn var bra genomtänkt och stundom fina miljöbeskrivningar. Så hade den en fråga som man ville har svar på förutom vem som mördade Johan och det var vem misshandlade barnet?
Denna boken gav också Ulf Holtz och Pia Levin mer utrymme, speciellt Holtz.
BETYG 3

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar