onsdag 19 mars 2014

Åsa Hellberg - En liten värld - E-bok

Romantisk komedi får känslorna att svalla
Häng med på en resa fylld av kärlek, sex, vänskap och skratt. En liten värld av Åsa Hellberg är en varm och underhållande feelgood-roman med mogna kvinnor i huvudrollerna.

Har man ingen reskamrat får man väl följa efter någon som är på väg till Arlanda, tänker Elsa, 70-årig änka som inte längre vill sitta ensam i Farsta. I smyg förföljer hon slumpvis utvalda personer och hon hinner komma till både Västerås och London innan den riktigt stora resan står för dörren.

Isabella, före detta filmstjärna, blir fortfarande igenkänd för sitt vackra ansikte. Vid 50 står hon i ett vägskäl och funderar på vad hon ska göra av sitt liv. Ska hon sälja sitt framgångsrika företag, ska hon flytta utomlands, ska hon någonsin våga öppna sitt hjärta för en man igen?

Carina, Isabellas färgsprakande väninna, bor i England och blev nyligen lämnad av sin man för en yngre talang. När allt vänds upp och ner drar hon med sig Isabella in i ett nytt projekt: de ska bo och arbeta tillsammans på den engelska landsbygden.

Slumpen, eller om det kanske är ödet, för samman Elsa med Carina och Isabella och de tre kvinnorna får stor inverkan på varandra. Alla försöker de hitta nya vägar i tillvaron, men det är betydligt svårare att förändra sig själv och sitt liv än de trodde. 

"Dessa salta kvinnors liv flätas samman av Åsa Hellberg i hennes sockersöta mappieroman. Hämtat från  Forum Bokförlag
Jag tycker det är underbart att Åsa skriver om oss som är 50 plus. Detta är Åsas fjärde bok, jag har tidigare läst Sonjas sista vilja som var riktigt underhållande, där skrattade jag så jag grät. I denna bok saknas humorn lite, den blir stundtals lite tjatig och upprepande.
Själva historien med Isabell och Carina kändes inte alls 50 plus aktig mer harlequinromatik. De känns så snygga och fina, så en fet 53 årig kvinna med frissigt hår som jag känner inte alls igen sig. 
Det där med sexet i boken vet jag inte hur jag ställer mig till, på ett vis tycker jag det är skönt att loppet inte är kört. Men samtidigt, fungerar det så, jag har väl ingen erfarenhet (längre) kanske.
Nu till det positiva, den var väldigt lättläst och stundtals underhållande. Det
jag fastnade för var, Elsa den 70 åriga änkan som varit tillbakatryckt hela sitt liv men nu fick luft under vingarna, eller vad det heter. Det blev riktigt feel good för mig, jag tyckte tanten var riktigt häftig. Följa efter andra som skulle resa var rent tokigt. Helt klart läser jag mer böcker av Åsa Hellberg, tänkte läsa Sonja del 2 snart. BETYG 3
FAKTA
Författare:
Åsa Hellberg
Recensionsdatum:2014-03-19
ISBN:9789137141442
Bandtyp:
Inbunden
Format:143 x 220
Sidantal:308
Mediakontakt:
Annelie Eldh
Tack till Forum Bokförlag för recensionsexemplar.
(PS:Åsa själv verkar vara en riktig sockerbit med på omslaget också.DS)

5 kommentarer :

 1. Tusen tack för att du har läst min bok!
  Varma hälsningar,
  Åsa

  SvaraRadera
 2. Tack själv Åsa den var väldigt lättläst, jag har två böcker av dig som ligger och väntar.
  Mia

  SvaraRadera
 3. Hmm, jag hade gärna läst en bok som vänder sig till 50+, men harlequinaktigt aktar jag mig för...

  SvaraRadera
 4. Nu är smaken olika Freja, du kanske inte tycker så.
  I min ungdom läste jag ena Harlequin efter den andra, så jag känner mig lite mättad på det.
  Mia

  SvaraRadera
 5. Jag läser denna bok just nu. Tycker verkligen om Åsa Hellberg.
  Har lästa Sonja böckerna också. De var toppen och denna är super så här långt (har halva kvar ungefär).

  SvaraRadera