lördag 15 mars 2014

Daniel Akenine - 11 gram sanning

Elias far dör under oklara omständigheter på Antroposofernas
centrum i Järna. Det ser ut som självmord, men vad drev honom till det?
På andra sidan Atlanten planerar Simian Zegrad för ett händelseförlopp som ska ändra mänsklighetens syn på den värld vi lever i. Målet är vår godtrogenhet och till sin hjälp har han all personlig information som vi omedvetet eller medvetet avslöjar genom FAACTS, världens ledande internetföretag, och dess tjänster.
Elias kastas in i Simians värld där sanningen plötsligt kan ändras och det vi trodde var verkligt visar sig vara en dimridå. Den undflyende fienden är större och mäktigare än en supermakt. Med ett vapen på endast 11 gram.

Daniel Akenines debutroman 11 gram sanning är berättelsen om hur en ensam människa med hjälp av information, psykologi och matematik skapar sig förutsättningarna att kontrollera en hel värld. 
Rättigheterna för 11 gram sanning såldes till USA redan innan första svenska upplagan kom i tryck. Hämtat från Bokus


Det var en riktigt spännande bok och jag kunde lätt se bilder framför mig när jag läste, skulle inte förvåna mig om det blir film så småningom. Elias var lätt att ta till sig och känna sympati med. Det som var lite jobbigt var de tekniska detaljerna, en viss del måste givetvis finnas med, men ibland blev det för mycket. Man funderar ju lite när man läser, vad kan man lita? En hemsk tanke om detta skulle bli verklighet. Men visst litar vi väldigt mycket på Internet idag, på jobbet har barnen lärplattor och söker information via Internet.
På det hela tycker jag det var en mycket lyckad debut och en fortsättning är given. Boken har en egen sida http://www.11gram.com/ och författaren har en blogg, men den kunde jag inte öppna.(lite lustigt med tanke på vad boken handlar om, hihi). Betyg 4
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 256
Utg.datum: 2014-01-29
Upplaga: 1
Förlag: Hoi Förlag AB
Dimensioner: 215 x 140 x 20 mm
Vikt: 476 g
SAB: Hce

ISBN: 9789186775933

2 kommentarer :

  1. Inte riktigt min sorts berättelse (låter lite för nära Dan Brown) men ändå låter det spännande, jag blir nyfiken!

    SvaraRadera
  2. Superbra, inte alls som Dan Brown, spännande.

    SvaraRadera