söndag 11 januari 2015

Camilla Läckberg - Lejontämjaren

Det är januari och kylan har Fjällbacka i sitt grepp. En halvnaken flicka irrar genom den snöiga skogen, ut på en väg. Bilen kommer som från ingenstans och hinner inte väja.

När Patrik Hedström och hans kolleger får larmet om olyckan är flickan redan identifierad. För fyra månader sedan försvann hon på väg hem från ortens ridskola och därefter har ingen sett henne. Det visar sig att hon utsatts för ofattbara grymheter, och risken är att hon inte är ensam om sitt öde.

Samtidigt håller Erica Falck på att gräva i ett gammalt fall, en familjetragedi som ledde till en mans död. Gång på gång besöker hon hans fru som dömdes för mordet, men utan att få reda på vad som hände. Vad är det kvinnan döljer? Erica känner på sig att något inte stämmer. Och det verkar som om det förflutna kastar sin skugga över nuet.
Hämtat från Bokus

När jag efter mitt uppehåll (småbarnstid) på ett antal år från bokläsandet åter började igen var det faktiskt Läckbergs böcker jag läste och jag tyckte de var riktigt bra. Efter Läckberg har andra deckarförfattare följt och även en och annan roman. Men varje bok hon kommit ut med har jag köpt och läst. De har inte alla levt upp till de spännande första böckerna, men Tyskungen var en riktigt höjdare. Läckberg har fått utstå mycket kritik för sina böcker, numera också för sin sambo, som är ex antal år yngre än henne. Men ändå säljer hon enormt med böcker och även utomlands.
Lejontämjaren tycker jag är en riktigt bra "comeback" för Läckberg, helt i stil med Tyskungen.
Jag tycker hon skriver väldigt spännande och de vardagliga saker personerna gör, är ibland lite roliga, speciellt Mellberg.
Okey många av hennes böcker följer en viss mall, som så många andra deckarförfattare, men en sak kan Läckberg och det är att underhålla. BETYG 4+
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 351
Utg.datum: 2014-11-10
Upplaga: 1
Förlag: Bokförlaget Forum
Dimensioner: 235 x 160 x 30 mm
Vikt: 620 g
SAB: Hc
ISBN: 9789137137780

4 kommentarer :