söndag 11 januari 2015

Hans Rosenfeldt och Michael Hjorth - Den stumma flickan

En familj hittas mördad i sitt hem och Sebastian Bergman och Riksmord kallas in. Det är en komplicerad mordutredning och trycket ökar då den ende misstänkte hittas mördad, skjuten med samma vapen som familjen.

Det finns ett vittne till mordet på familjen. Den tioåriga Nicole har varit på besök hos sina kusiner, och hennes fotspår försvinner in i den stora skogen bakom huset. Nu gäller det att hitta henne innan mördaren får reda på hennes existens.

Nicole återfinns men är så traumatiserad att hon inte längre pratar. Det enda hon gör är att rita. Teckningarna talar sitt tydliga språk. Hon har sett mördaren.

För Sebastian blir den stumma Nicole en stor utmaning. Hon påminner om hans egen dotter som han förlorade i tsunamin, och han blir besatt av att försöka läka hennes inre. Samtidigt har mördaren fått vittring på var hon befinner sig.
Hämtat från Bokus

Alltid svårt att recensera en deckare utan att avslöja för mycket, men jag gör väl ett försök.

Det är samma personer det handlar om som i tidigare böcker och då har Sebastian och Vanja en framträdande roll. Övriga personer som förekommer i boken presenteras väl och det är aldrig svårt att hänga med. Boken är riktigt spännande men ibland får jag för mig att det är mer gjort för film än bok.  Dels är den lite onödigt lång och sedan dubbelknorr på slutet och lite väl beskrivande mord.
Men bra underhållning med bra uppläsare. Och slutet var för mig riktigt läskigt, blev lite småförbannad på Sebastian. Ja, han var lite väl mesig där men kanske lär nästa bok visa hur det går.
BETYG 4
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (327.3 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Niklas Falk
Utg.datum: 2014-09-22
Förlag: Norstedts
ISBN: 9789113050881

1 kommentar :

  1. Tyckte boken var bra. Vet ej om du läst den senaste men där är Sebastian den jag tycker synd om! Tkr dock att han borde hjälpa billy mycket, mycket mer

    SvaraRadera