torsdag 15 januari 2015

Sabine Durrant - Allt att förlora

”När jag hittade henne i parken hade Ania Dudek på sig min tröja …”

Programledaren Gaby Mortimer har det perfekta livet: en lyckad karriär, en fin familj och gott om pengar. Men allt förändras då hon en morgon hittar den unga kvinnan Ania Dudek död i parken. På bara några dagar slås hela Gabys liv i spillror när en mängd indicier får polisen att rikta sina misstankar mot henne. Snart grips hon för mordet.

Polisen, media, grannar, kollegor – alla verkar övertygade om Gabys skuld. Den ende som kan tänka sig att hjälpa henne – i utbyte mot en exklusiv intervju – är en oerfaren frilansjournalist. När Gaby släpps fri, i brist på bindande bevis, startar hon en egen utredning för att bevisa sin oskuld, men i stället upptäcker hon fler och fler saker som tyder på att hon är skyldig …

Sabine Durrant är journalist och författare och skriver för både The Guardian och The Sunday Telegraph – tidigare var hon redaktör på The Times. Durrant bor tillsammans med sin man, även han journalist, och deras tre barn.

”Denna psykologiska thriller rekommenderas till alla som älskade Gone Girl.” Hämtat från Lind&CO

Nu har jag ännu inte läst Gone girl men är den lika bra som denna så måste jag verkligen göra det.
Ett tips är att har du inte tiden att läsa ut hela boken är det dumt att börja för vi snackar bladvändare.
Den börjar lite som en Danielle Steel roman med den perfekta välbärgade familjen, i detta fall brittisk istället. Mannen är framgångsrik och även kvinnan och ekonomiskt råder det inga problem, de har barnflicka, städhjälp och får matinköpen hemkörda. Allt verkar till en början så bra, dock verkar mannen vara lite väl upptagen av sitt jobb. Ungefär här tar alla eventuella likheter med Steel slut. Gaby hittar under en joggingtur ett lik och polisen förhör henne flera gånger för att komma till klarhet med fallet. Det känns verkligen som de är ute efter henne, på jobbet vill de hon ska vara ledig och bara hennes bästa vän pratar med henne. Mannen har åkt på tjänstresa och hör inte sig.
Det ser rent ut sagt hopplöst ut för Gaby.
Detta är en enormt bra skriven bok och det är verkligen härligt att börja nya året med en sådan fempoängare. På engelska heter den Under you skin och faktum är att den kryper lite under skinnet på en. Det är ingen deckare du heller glömmer tre sekunder efter du läst den, nej den hänger kvar ett bra tag. BETYG 5+
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 360
Utg.datum: 2014-12-29
Upplaga: 1
Förlag: Lind & Co
Översättare: Moa-Lisa Björk
Originaltitel: Under Your Skin
Medarbetare: Graves, Emma (form)
SAB: Hce
ISBN: 9789174613384
Tack Lind och Co för Rec.ex

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar