fredag 29 maj 2015

Dan T Sehlberg - Sinon

Sinon är övertygad: Mänskligheten har gjort sitt. Dags för omstart.
Hanna, gift med it-professorn Eric Söderqvist, är den enda som överlevt efter att ha smittats av det nya viruset NCoLV. Biotechföretaget Cryonordic i Uppsala säger sig vara nära ett vaccin, men de antikroppar som krävs finns bara i Hannas blod. Eric är misstänksam, rykten säger att ägarna har kopplingar till terrorism.
Akim Katz, med kodnamnet Sinon, befinner sig i israelisk fångenskap. Länge var han en av premiärministerns viktigaste rådgivare, tills han avslöjades som spion för Hizbollah. Efter en dramatisk fritagning får han ett hemligt uppdrag för Cryonordics räkning. Men hämndbegäret är starkt och Sinon omvandlar projektet till något helt annat, något mycket mer ödesdigert.
Eric inser att hans älskade Hanna är i fara. Och vem kan väl då erbjuda ett effektivare beskydd än Mossadagenten Rachel Papo, en bekant till Eric som lägligt dyker upp vid deras hus i Stockholms skärgård. Föga anar han vems ärenden Rachel går, eller att hennes hänsynslöshet inte har några gränser.
Sinon är den fristående uppföljaren på den internationella succén Mona. Hämtat från Lind&Co

Jag tyckte mycket om förra boken Mona och denna här var minst sagt lika bra, lite annorlunda mot andra svenska deckare. Jag tycker den är väldigt välskriven och genomtänkt, karaktärerna tar man lätt till sig och känns helt normala, som omväxling. Trots att de var lite svåra ord och mycket data kunskap, tyckte jag inte alls det kändes svårläst, tvärtom jag slukade verkligen boken. Slutet var väldigt spännande, så vill ni läsa en lite annorlunda deckare som är jättespännande läs Sinon.men okey läs Mona först.
BETYG 4
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 387
Utg.datum: 2014-12-29
Upplaga: 1
Förlag: Lind & Co
Medarbetare: Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner: 217 x 145 x 30 mm
Vikt: 564 g
SAB: Hc
ISBN: 9789174613377

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar