fredag 29 maj 2015

Pia F Davidson - I likets vänkrets

Veera, Miriam och Erika ser fram emot att fira midsommar i välbehövligt lugn och ro. Miriam och Erika på Öland och Veera i Kallhäll.
På väg till Öland tar Miriam och Erika en omväg förbi Miriams bror i Ystad där de blir ombedda att hjälpa en kvinna som säger sig vara hotad av sin man. Efter att ha tagit sig an uppgiften ser de inget annat råd än att ta kvinnan med sig på resan. Samtidigt smider de planer på att tillsammans med Veera använda sina kunskaper i ämnet och starta ett konsultföretag. Det finns ju så många svinpälsar världen över, minst en bakom varje hörn. Istället för lugn och ro hamnar de mitt i ett tumult av ytterligare en utsatt kvinna, två synnerligen otäcka torpeder och ett synnerligen opraktiskt lik.
I likets vänkrets är en halsbrytande historia om utsatta, hjältemodiga kvinnor som med hjälp av list, fantasi, skådespelartalanger, ett vedträ och diverse omvägar försöker få svinpälsar världen över att uppföra sig.
Hämtat från Hoi förlag

När jag läste om Pias första bok, bara visste jag att det var en bok för mig och det stämde på pricken.
Så fick jag så del 2 skickad till mig av gulliga Pia, och började läsa. Tyvärr blev det av oförklarliga anledningar ett stop mitt i boken, fattar verkligen inte varför. För ett tag sedan så tog jag mig i kragen och läste klart.
När jag läste Så tuktas en svinpäls skrattade jag högt flera gånger, den var så himla kul. I likets vänkrets är tyvärr inte lika rolig, det blir mer ett leende på läpparna. Den tappar också fart och kunde kortas ner med säkert 100 sidor. Så kunde karaktären Birgitta strykas helt för det enda hon tillförde var att mitt blodtryck åkte upp av irritation, vilken människa. Nu till det positiva som delvis kan vara färgat av min kärlek till Öland. När Pia beskriver platsen och hur de åker dit, känner jag igen för jag har varit där ett antal gånger, min favoritsvägerska bor i Ekerum på sommaren. Öland är så fint och har en alldeles underbar natur. Det är också annorlunda stämning, lite långsammare på något vis. Så givetvis älskar jag en deckare från Öland.
Damerna Miriam, Erika och Vera känner man till sedan bok ett och de iklär ungefär samma roller. Den som tillkommer är Lani en kvinna de hjälper för hennes man är en av de värsta svinpälsar. Jag tyckte mycket om historien med Lani, stackars förvirrade kvinna och hade gärna sett den utvecklades ännu mer. 
Jag hoppas på en bok tre, där man önskar att vissa otäckingar försvinner även om damerna verkar väl kapabla och ta hand om det mesta som kommer i dess väg.
Sammanfattning: Deckare med många roliga episoder, alltifrån mord till burkkissande.
BETYG 4-
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 485
Utg.datum: 2014-09-12
Förlag: Hoi Förlag AB
Dimensioner: 217 x 145 x 30 mm
Vikt: 668 g
SAB: Hc
ISBN: 9789175579429
Tack Pia för rec.ex.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar