söndag 17 maj 2015

Megan Abbott - Om du vågar

Om du vågar är Megans Abbotts första bok på svenska. Det är författarens femte roman och hennes stora, internationella genombrott. Recensenter och författare över hela världen hyllar hennes skärpa och perfekta tonträff när hon skildrar de mörka stråken i tonårstjejers liv.

Addy Hanlon har alltid varit Beth Cassidys bästa vän. Beth är den som bestämmer och Addy ser till att det blir som Beth vill. Så har det varit genom hela high school och nu är tjejerna högst upp i skolans hierarki: de är seniorer och styr över skolans lag i cheerleading. Tjejerna i laget följer deras minsta vink ända tills den nya tränaren kommer till skolan.

Tränaren Colette French är kylig, krävande och står med en fot i tjejernas vardag och med den andra i en vuxenvärld som är precis utom deras räckhåll. Addy kan inte låta bli att fascineras av henne, men Beth håller sig på sin kant. Sakta och metodiskt intrigerar hon för att återigen bli nummer ett - både i laget och för bästa vännen Addy.

Ett självmord leder till en polisutredning av den nya tränaren. När den första chocken har lagt sig, försöker Addy ta reda på sanningen bakom det påstådda självmordet. Snart inser hon att gränsen mellan kärlek och lojalitet är både svår och farlig. Hämtat från Bokus

När jag hade lyssnat  20 minuter började jag undra vad detta vad för bok, men hallo en bok om massa flamsiga tonårstjejer är inget för en tant som mig. Men efter ett tag blev den faktiskt riktigt intressant, allt handlade inte bara om cheerleading. Det är en deckare vilket man till en början knappt kan tro, men ju längre in i berättelsen man kommer förstår man att det inte riktigt står rätt till med tonårstjejerna. Mer än godkänd och en bra uppläsare om än lite snabb ibland.  BETYG 3+

Ljudbok (mp3 cd)
Språk: Svenska
Antal sidor: 1
Inläsare: Viktoria Flodström
Utg.datum: 2015-03-16
Upplaga: 1
Förlag: Bokfabriken
Översättare: Ylva Stålmarck
Originaltitel: Dare me
Dimensioner: 130 x 150 x 5 mm
Vikt: 38 g
SAB: Hce
ISBN: 9789176290132

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar