torsdag 26 november 2015

Camilla Grebe - Älskaren från huvvudkontoret

Emma har en älskare. En älskare som är allt hon har drömt om och lite till. Det finns egentligen bara ett problem - han råkar vara vd på klädjätten där hon är anställd: en opraktisk, men samtidigt oemotståndligt kittlande omständighet som väl egentligen inte utgör ett hinder för en relation. Eller?
På deras förlovningsmiddag försvinner han spårlöst - lika oväntat som han dök upp. Och inte långt efter det hittas en ung kvinna bestialiskt mördad och lemlästad i hans bostad i en fashionabel förort till Stockholm.
Peter Lindgren, resignerad men rutinerad kriminalpolis, får hjälp av beteendevetaren Hanne Lagerlind i utredningen av mordet, som bär tydliga likheter med ett tio år gammalt, olöst brott. Tillsammans söker de efter svaren som kan förklara det fruktansvärda brottet; en undersökning som sträcker sig från ett köldslaget Stockholm och många år tillbaka i tiden och som också får dem att trevande återuppta den relation de en gång hade.
Vem är den mördade kvinnan? Har brottet en koppling till det snarlika mordet ett decennium tidigare? Varför försvann älskaren från huvudkontoret och varför verkar kärleken alltid vilja något annat med oss än vi vill med den?
Älskaren från huvudkontoret är en psykologisk spänningsroman med många bottnar. Skrämmande, överraskande och berättad med absolut gehör för kärlekens klåda. Det är en berättelse där perspektiven ständigt förändras och där författaren leker med läsarens förväntningar - gärningsmannens skepnad och bevekelsegrunder förblir otydliga intill slutet. Hämtat från Bokus

Jag hade läst om boken på bloggar innan och där beskrivs den som oerhört spännande och jättebra.
Det kanske är dumt att läsa innan vad andra tycker för då skruvar man upp förväntningarna. Så är det aldrig riktigt samma sak att lyssna på en bok som att läsa den, vissa böcker passar helt enkelt inte som ljudbok. Jag tyckte denna var otroligt rörig hade svårt att få grepp om handlingen, det var många olika jag och ingen riktig markering när den ena slutar. I en ljudbok måste detta vara övertydligt. Trots det lyssnade jag klart mycket för att Katarina Ewerlöf ä så bra.
BETYG 3-
Ljudbok (mp3 cd)
Språk: Svenska
Inläsare: Katarina Ewerlöf
Utg.datum: 2015-08-20
Förlag: Bonnier Audio
Medarbetare: Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner: 130 x 140 x 5 mm
Vikt: 54 g
SAB: Hce

ISBN: 9789176470336

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar