söndag 22 november 2015

Anna Fredriksson - Tisdagsklubben

Anna Fredriksson har tidigare skrivit tre relationsromaner som vunnit både kritikernas och läsarnas hjärtan. Nu är hon tillbaka med Tisdagsklubben, en berättelse om att befinna sig i övre medelåldern, när man hamnat i invanda relationer som inte så lätt låter sig förändras eller brytas upp. Men det är också en roman om svåra livsval och om att bli galet härligt förälskad - oavsett hur gammal man är.

Karin tänker inte efter så noga när hon anmäler sig till kvällskursen i asiatisk matlagning varannan tisdag. Hon vet bara att hon behöver bryta den oro och ensamhet som uppstått efter maken Stens stroke. Även om han verkar ha klarat sig utan några fysiska skador är allt förändrat. Han har blivit sluten, vresig och likgiltig inför framtiden.

Matlagningskursen leds av Henrik, en passionerad och framgångsrik kock, och blir ett andningshål för Karin. Hon lär känna den livsbejakande Monika och de två börjar kalla sig Tisdagsklubben. Karin inser mer och mer att hennes liv inte alls har passerat något bäst före-datum. Monika får saker att hända och förmedlar nya sätt att se på världen och tillvaron. Ingenting är som förut i Karins liv och hon börjar ifrågasätta det hon tidigare trott var sant. Ska hon våga bejaka sina innersta önskningar och sätta sin trygga tillvaro på spel? Eller ska hon acceptera att alla drömmar inte slår in, särskilt inte efter sextio, och i stället vara nöjd med det hon faktiskt har? Hämtat från Bokus

Vilken bok så lättlyssnad och så himla bra, Anna kan verkligen det där med att beskriva relationer.
Nu hör kanske inte denna genren till de jag brukar lyssna på så därför är det ett extra bra betyg.
Jag lyssnade på den när jag låg på sjukhus och ville ha en röst som inte skar i huvudet, men Anna-Maria Käll gör det så himla bra.
Jag känner verkligen med Karin och kan verkligen sätta mig in i hennes dilemma, det får en att börja tänka lite. BETYG 4
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (185.2 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Anna Maria Käll
Utg.datum: 2015-09-02
Förlag: Bonnier Audio

ISBN: 9789176510810
Köp boken på Bokus eller AdLibris eller Cdon

4 kommentarer :

 1. Åh, jag gillade din Narnia-teckning i ett tidigare inlägg! Underbar!
  Mina formar ska det såklart bli glas i - om det fungerar som jag tänkt mig ... lär återkomma om det ;-)
  Kram på dig, hoppas att du börjar må lite bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det vill jag verkligen se resultatet på.
   Jag mår bättre dag för dag.

   Radera