måndag 16 november 2015

Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt - De underkända

En känd dokusåpadeltagare hittas mördad i en övergiven skola, skjuten i huvudet med bultpistol. Han sitter på en stol i ett klassrum, bunden, med ansiktet vänt in mot hörnet och en dumstrut på huvudet. Ett flersidigt frågeformulär sitter fastnitat på ryggen med häftpistol. Testet har med allmänbildning att göra och den mördade har uppenbarligen inte klarat kraven.

Det första offret följs av flera, alla samma sorts mediala kändisar, och Riksmord kopplas in. De famlar efter bevis men Sebastian Bergman hittar spår i anonyma insändare i tidningar och chattar. Skribenten raljerar mot bristen på allmänbildning hos den nya generationens förebilder, men uppehåller sig lite för gärna vid morden. Sebastian börjar utmana och inser snabbt att den anonyma vet saker om morden som bara polisen känner till.

I De underkända - HjorthRosefeldts femte bok i den framgångsrika serien om Sebastian Bergman - ställs han och kollegerna från Riksmord inför en komplex och avancerad seriemördare som till slut kommer hota hela teamets existens Hämtat från Bokus

Jag väljer alltid att lyssna på dessa böcker på grund av den helt fantastiska uppläsaren Niklas Ek. Han passar verkligen för denna bokserie. Jag gillar denna serie om Sebastian Bergman, storyn var okey, men den var lite väl långrandig. Dock ganska spännande emellanåt och sedan är det roligt att följa personerna och deras privatliv, vilket denna bok hade mycket fokus på. Sebastian har en förmåga att krångla till allt för sig, och man undrar helt klart hur det ska gå. Självklart vill jag lyssna på nästa bok också, även om det inte var den bästa i serien.  BETYG 4
Ljudbok (mp3 cd)
Språk: Svenska
Serie: Sebastian Bergman (del 5)
Antal sidor: 1
Inläsare: Niklas Falk
Utg.datum: 2015-10-22
Upplaga: 1
Förlag: Norstedts
Dimensioner: 127 x 145 x 7 mm
Vikt: 52 g
SAB: Hc
ISBN: 9789113067452
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

5 kommentarer :

 1. Har läst några av de första böckerna i serien men det har bara inte blivit av att fortsätta. Borde nog ta tag i den serien igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja serien är riktigt bra även om denna inte hör till de bättre

   Radera
 2. Har inte hunnit läsa förra boken men borde ta tag i det för jag gillar den här serien! :)

  SvaraRadera