torsdag 17 mars 2016

Mats Ahlstedt - När inget annat återstår

Ella Werner är ny profilerare vid Göteborgspolisen. Som första fall får hon ta sig an mordet på en ung man. Ledtrådarna för henne ut till ett ensligt beläget hus på Brännö utanför Göteborg där den excentriske forskaren Egon Guthlin bor. 

Egon har utvecklat en banbrytande substans som kan rädda miljoner människor från Alzheimers. Testerna är ytterst lovande, men Egon plågas fortfarande av minnet efter ett misslyckat experiment flera år tidigare. Resultatet den gången var skrämmande. När Egon till slut hittar orsaken är den långt värre än han någonsin kunnat ana. 

Sent en kväll får Egons brorsdotter Sandra besök av en ung man som påstår sig vara hennes kusin. Han verkar rädd och vädjar till henne om att släppa in honom, men hon vågar inte öppna dörren. 

Sandra kan inte släppa tanken på att hennes farbror kan ha haft en för henne okänd son. För att få reda på hur det förhåller sig söker hon upp honom i hans hem. Men det förflutna kastar mörka skuggor över såväl henne som Egon. Vem ljuger och vem talar sanning? Vad är det mer för hemligheter som Egon bär på? Snart inser Sandra att hennes liv är i fara. 

När inget annat återstår är en gastkramande psykologisk thriller om hur girighet och maktbegär kan förvandlas till ren ondska och vilka konsekvenser våra livsval kan få. Hämtat från Bokfabriken

Jag har tänkt läsa Mats Ahlstedts böcker jättelänge och när han nu började på en ny serie så tog jag chansen. Boken är lättläst och innehåller korta kapitel och man kommer direkt in i handlingen, ingen dötid här. Det negativa är nog att jag inte fick veta så mycket om Ella Werner men förhoppningsvis kommer det i nästa bok som jag verkligen vill läsa. Jag gillar själva storyn forskning om Alzheimers önskar bara att vissa delar där var sanna. Det är verkligen en riktigt bladvändare, spännande och lättläst, de hade jag visst redan skrivit. Äsch läs den bara. BETYG 5
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 296
Utg.datum: 2016-03-07
Upplaga: 1
Förlag: Bokfabriken
Medarbetare: Sokcic, Miroslav (form)
SAB: Hc
ISBN: 9789176291580
Tack till Bokfabriken för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

5 kommentarer :

 1. Oj den här kanske jag borde läsa! Har läst den första serien så funderade kring den här oxå! :)

  SvaraRadera
 2. Åh, den här får jag läsa framöver! Håller på med hans andra serie nu. Tycker väldigt mycket om alla böckerna!

  SvaraRadera
 3. Den här skall jag försöka läsa snart.

  SvaraRadera
 4. Har läst några böcker i hans tidigare serie och gillade dem så jag borde kanske prova med den här också.

  SvaraRadera