söndag 31 december 2017

Elly Griffiths - Dolt i mörker

Spännande och underfundig deckare – Elly Griffiths är tillbaka med De öde fälten där rättsarkeolog Ruth Galloway dras in i en vindlande maktkamp och hotas till livet när hon kommer sanningen för nära. 

Det är värmebölja i Norfolk när en grävskopa på en byggarbetsplats stöter på något hårt i marken: ett flygplansvrak från andra världskriget – med piloten kvar vid spakarna. Ruth Galloway inser dock snart att kvarlevorna rimligen inte kan vara så gamla. DNA-tester visar att mannen är Fred Blackstock som rapporterats saknad till havs. Polisen, med Harry Nelson i spetsen, kopplas in och utredningen fortsätter.

Strax intill byggarbetsplatsen driver nu den anrika familjen Blackstock en grisfarm. En mystisk man ses smyga omkring på området varefter en rad obehagliga incidenter sker. Och när kvarlevorna av ytterligare en kropp hittas ställs saker och ting på sin spets. Vad är det som pågår på släktens ägor? Och hur ska man egentligen tolka de anhörigas reaktion? Hämtat från Forum bokförlag

📙KORTRECENSION📕
Jag gillar verkligen serien och de olika karaktärerna. De är intressant att följa Elly i sitt arbete och ännu roligare när Nelson är i närheten. Denna var lite segare än förra boken, lite lägre tempo.

BETYG 4 
Format Inbunden
Språk Svenska
Serie Ruth Galloway (del 9)
Antal sidor 309
Utgivningsdatum 2017-07-19
Förlag Bokförlaget Forum
Översättare Carla Wiberg
Originaltitel The Chalk Pit
Medarbetare Hammarström, Helena (form)
Dimensioner 220 x 145 x 25 mm
Vikt 440 g
SAB Hce
ISBN 9789137150390
Tack till Forum bokförlag för rec.ex

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar