fredag 1 december 2017

Karin Wahlberg - Cancerland - Tur och retur

I början av 2015 står det klart för författaren och läkaren Karin Wahlberg att hon har cancer i ändtarmen. Hon utreds under ett antal veckor då livet hänger i en skör tråd, opereras sedan och är tillbaka i arbetslivet. Nu delar hon med sig av sina sjukdomserfarenheter som ger många tillbakablickar i livet, och sina tankar om livet, det som vi alla håller kärt. I ett antal öppenhjärtiga betraktelser utgår hon både från vad hon själv har gått igenom som patient, men även om livsavgörande skeden av allmängiltig karaktär utifrån sin yrkesroll som läkare. I boken ingår även den tidigare publicerade och uppskattade texten "Döda mammor är knepiga saker", om att som ung flicka själv mista sin mamma i cancer.

Cancer i tjock- och ändtarm är - efter prostata- och bröstcancer - den tredje vanligaste cancerformen i Sverige (6 200 drabbas varje år). Det finns ett stort behov av att belysa och berätta om den i vissa avseenden tabubelagda sjukdomen.
Hämtat från Bokus

📙KORTRECENSION📒
Jag tycker det var väldigt intressant att följa Karin och hennes berättelse om sin sjukdom. Denna förbannade sjukdom som tar så många liv och det sägs att var tredje får cancer.
Denna bok var extra viktigt för mig då en släkting haft denna typ av cancer och även om man blir botad, så får man sviter av sjukdomen. Läs boken
BETYG 5
Format Ljudbok
Filformat Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (135.5 MB)
Språk Svenska
Inläsare Anna Maria Käll
Utgivningsdatum 2016-08-18
Förlag Bonnier Audio
ISBN 9789176512302

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar