fredag 27 juli 2018

Christina Olséni och Micke Hansen - Ester med K

Ester Karlsson, 78 år och änka, bor tillsammans med kakaduan Roland i den välmående bostadsrättsföreningen Lärkan. Livet går sin gilla gång med dispyter om tvättstugan och den trasiga gallerhissen som de mest spännande inslagen i vardagen fram till dagen då Lärkans vaktmästare hittas död i sitt vindsförråd.

Polisen konstaterar snabbt att det rör sig om mord och Ester, som behöver fylla sina dagar, beslutar sig för att starta en egen utredning. Med kafferep och vaniljdrömmar nästlar sig Ester in hos både poliser och grannar, i hopp om att finna ledtrådar. När det kort därpå inträffar ytterligare ett dödsfall i fastigheten så går ingen av Lärkans invånare fri från misstankar - allra minst Ester själv. Hämtat från Bokus

📕KORTRECENSION📗

Denna dök upp som en överraskning i brevlådan, väldigt snällt Bokfabriken💖. Jag har tidigare läst serien Mord i Falsterbo av författarna. Detta var en riktigt underhållande bok och kul att alla inte behöver vara 25 år för att figurera i deckare. En klurig gammal dam kan hitta på mycket, se på Miss Marple. Jag läser gärna fler i serien.

BETYG 3
Format Inbunden
Språk Svenska
Serie Ester Karlsson med K (del 1)
Antal sidor 373
Utgivningsdatum 2017-10-05
Förlag Bokfabriken
Dimensioner 215 x 150 x 20 mm
Vikt 527 g
SAB Hc
ISBN 9789176295946

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar