torsdag 14 mars 2019

Hett i hyllan #86

Då var det torsdag och dags för att presentera olästa böcker i bokhyllan. Kolla in hos Bokföring enligt Monika för att veta hur det går till.

Tom Rob Smith Gården köpte jag när vi hade en bokcirkel på jobbet men jag hann inte läsa den innan jag skulle lämna ifrån mig den.
Handling:
Ända tills Daniel får ett uppjagat telefonsamtal från sin far tror han att hans föräldrar njuter av en fridfull, välförtjänt pensionering på en idyllisk lantgård i Sverige. Tilde och Chris har sålt sitt hus och sin firma i London och sagt adjö till England för att starta ett nytt liv utanför Falkenberg i Sverige. Men samtalet förändrar allt. Din mor är inte frisk, säger Chris.Hon inbillar sig saker - hemska, hemska saker. Hon har drabbats av en psykos och blivit intagen på psyket. Daniel gör sig beredd att resa till Sverige. Men innan han hinner så långt dyker mamma Tilde upp i London. Jag är övertygad om att din far har pratat med dig. Allt den mannen har sagt är lögn. Jag är inte galen. Jag behöver ingen läkare. Jag behöver polisen. Modern gömmer sig i Daniels lägenhet och berättar där om tiden i Sverige som innefattar mörka hemligheter, en försvunnen ung kvinna, avskyvärda brott och en konspiration där hans egen far är delaktig. Och när fadern ringer nästa gång är det för att försäkra sig om att Daniel håller kvar Tilde i lägenheten tills han själv är på plats och kan ta hand om henne. Boken berör många obehagliga ämnen och tar efterhand en oväntad vändning.

Författaren Tom Rob Smith är född 1979, uppvuxen och bosatt i London. Hans mamma är svenska och hans pappa engelsman. Debutromanen Barn 44 (2009) har sålts i multimiljonupplaga världen över. Filmatiseringen kommer på bio hösten 2014 och har både svensk regissör och svenska skådespelare i rollistan. Gården är författarens fjärde roman.

Den låter bra. 📘📕📗 

4 kommentarer :

 1. Har läst en annan bok, Barn 44, av den författaren och den var väldigt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den boken kommer jag ihåg, verkar intressant.

   Radera
 2. Den har jag läst. Tyckte väldigt mycket om den.

  SvaraRadera