måndag 11 mars 2019

Karin Pasche - Labyrint. Illumination

Illumination är andra delen i den spännande och fängslande Labyrint-serien. Julias hallucinationer kommer fortfarande till henne, men inte med vinster och framgångar som tidigare, utan med andra tecken som hon inte förstår. En okänd man förföljer henne och hon flyr för sitt liv utan att kunna lita på någon. 

Jake lider efter traumat som han och Julia var med om, och kämpar med sömnproblem och mardrömmar. Även om medicinering hjälper mot en del av problemen, skapar de samtidigt nya svårigheter - minnesluckor som han desperat försöker hantera. Jake fortsätter trots det sin jakt på att få svar om vad som hände hans far, och hamnar i situationer som tvingar honom att gå under jorden. Men det går inte att sopa undan alla spår i en digital värld, det finns alltid någon som ser dig. Hämtat från Bokus

Hur valde du ut denna bok/ljudbok? Vad är det för slags bok/genre/typ? 

Jag tokälskade första boken i serien så självklart ville jag läsa fortsättningen. Snälla Hoi förlag hade vänligheten att skicka mig ett rec.ex. 

Hur är själva layouten? Textstorlek? Omslag? Bilder? Uppläsare?


Jag tycker den är jättesnygg och bra textstorlek.

Hur var språket? Lättläst, målande m.m Uppläsningen? 


Lättläst och inga konstigheter

Var det något du inte förstod eller tyckte var svårt? 


Nej

Vad gillade du med boken?


Jag började läsa den när jag fick den i min hand, men eftersom den var lite småseg i början blev den liggande ett bra tag innan jag tog tag i boken igen. Men till slut gjorde jag det och början är seg men när man väl läst de första 100 sidorna så kommer spänningen. Mittenpartiet i boken är så grymt spännande och jag kan se allt så väl framför mig, tänker spontant, vilken film det skulle kunna bli av denna bok.
Det trappas av lite på slutet för att de sista sidorna inte förstå riktigt vad de gör och varför. Det måste ju helt klart bli en tredje bok och den ser jag verkligen framemot.

Vad var mindre bra? Var det några ställen som var tråkiga? Hoppade du över några ställen? 


Ja i början av boken var det segt men jag hoppade inte över något ändå.

Hur är karaktärerna? Vilka är huvudfigurerna? Har du någon favorit bland dem?


Julia är nog min min favorit, det började med henne och hennes hallucinationer. Man kände med henne och hoppas hon skulle få någon förklaring till allt konstigt hon varit med om.

Hur var beskrivningarna i boken? Miljön och personerna m.m

Jag tycker beskrivningarna är superbra, både miljö och personerna. 

Vad var annorlunda med denna boken?


Det vet jag inte.

Vad kunde gjort boken bättre?


Nej, det har jag inte aning om.

Skulle du vilja läsa mer av författaren?


Ja jag hoppas verkligen Karin skriver på del 3.

Sammanfattning.


Första boken är bättre, men den var så himla bra så det var knappt sant. Bok två har en något segare inledning men mittenpartiet tycker jag är riktigt spännande och jag kan inte låta bli att tänka på hur bra dessa böcker hade blivit som film. I denna bok får man lära känna Julia, Jake och Job lite mer och en fjärde person sammanstrålar med gruppen. När man läser slutet blir man nästan tokig på att man inte har tillgång till nästa bok direkt. Låter det kryptiskt, ja då får ni läsa boken så förstår ni.

Vad ger du boken för betyg?BETYG 4
Format Häftad (Danskt band)
Språk Svenska
Serie Labyrint (del 2)
Antal sidor 387
Utgivningsdatum 2018-09-21
Förlag Hoi Förlag AB
Dimensioner 210 x 135 x 25 mm
Vikt 460 g
SAB Hc
ISBN 9789176970706
Tack till Hoi förlag för rec.ex
Köp boken på Bokus, Adlibris eller Cdon.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar