fredag 3 januari 2020

Fredrik Sträng - K2 på liv och död

Den svenske bergsklättraren Fredrik Sträng hade bestämt sig. Han var redo för K2 i Pakistan, ett av de farligaste och mest skoningslösa bergen på vår jord. Och det började bra, vädret var osannolikt bra, det var perfekt. Men situationen skulle snart förändras och sluta i kaos och bråd död.
Ett gällt skrik skar genom den klara luften. Det ekade över glaciären ner mot läger 4 på 7 800 m dit Sträng och hans kompanjon Dr Eric Meyer precis återvänt efter att ha avbrutit sitt försök att nå toppen. Många indikatorer och en obehaglig känsla av att något skulle gå fel hade fått dem att vända.
Det var norskan Cecilie Skog som skrek. Hon lät som om hon var nära, men hon var flera timmar bort. Hade det gått en lavin? Hade någon ramlat? Hade någon dött?
Här berättar i första hand Fredrik, men också andra klättrare som befann sig på berget, om de dramatiska dygnen sommaren 2008, då elva personer omkom och Fredrik miste flera av sina vänner i en av de värsta klättringsolyckorna någonsin.
Målande naturskildringar och laddade klättringsscener varvas med Fredriks tankar om drömmar och mål, och om vad som motiverar en människa att utsätta sig för extrema utmaningar och påfrestningar. Det är en känslosam historia om hopp och förtvivlan, om naturkrafter och drivkrafter - om liv och död. Hämtat ur Bokus

📕KORTRECENSION📗

Jag skulle läsa en non fiction bok i Nyårssprintens utmaning och tänkte att denna kanske skulle funka för mig. Boken var riktigt intressant och stundom spännande, framför allt hur de skulle klara sig. Dessutom riktigt bra uppläst av Per Juhlin.

BETYG 3
Förlag: Din röst
Utgiven: 2012-08-01
Längd: 7T 5M
ISBN: 9789197965446
Jag lyssnade på min genom Storytel.
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar