torsdag 19 augusti 2021

Hett i hyllan #124

Jag tyckte det nyss var helg, men nu är det faktiskt torsdag igen och Hett i hyllan, titta in hos Bokföring enligt Monika för fler.
Handling:
Noah och Jude är tvillingar, bästa vänner, och olika som natt och dag. Noah vill hellre måla av världen i sitt skissblock än leva i den, medan Jude kastar sig ut i de högsta vågorna tillsammans med surfkillarna. Alla vill vara Judes vän, ingen vill vara Noahs. Tills Brian dyker upp, Brian som samlar på meteoriter och får Noahs kropp att vibrera. Men då inträffar det otänkbara ? en tragedi som slår tvillingarnas liv i spillror. Och allt förändras.

Tre år senare pratar tvillingarna inte längre med varandra. Noah har slutat måla och Jude har blivit en ensamvarg. Jude försöker ställa allt som gått fel till rätta, vilket sammanför henne med en excentrisk skulptör och en kille med världens krokigaste leende. Ett möte som kommer vända tvillingarnas liv upp och ner, igen.

Jag ger dig solen är en sprakande berättelse om himlastormande kärlek och mörka hemligheter, om sprudlande kreativitet och bråddjup sorg. En bok som inte liknar någon annan, av författaren till Himlen börjar här.
Det låter bra i alla fall

8 kommentarer :

 1. Den har jag också stående oläst och hos mig var den med i Hett i hyllan för två somrar sedan... 😳

  SvaraRadera
 2. Helt nytt för mig, men jag är nog inte i målgruppen heller.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker jag känner igen historien, men samtidigt minns jag inte att jag sett boken tidigare... Spännande låter det.

  SvaraRadera
 4. Hört väldigt mycket bra om den.

  SvaraRadera
 5. Aldrig sett förut, låter ju riktigt spännande. Ska kolla upp den. Fint omslag också.

  SvaraRadera