måndag 14 april 2014

Denise Rudberg - Mingel och festmat

Konsten att skämma bort sina gäster!

Denise Rudberg bjuder ofta och gärna på fest och hon bjuder med hela hjärtat! Här delar hon med sig av sina allra mest uppskattade recept - enkel och rustik mat med lyxig känsla som får gästerna att känna sig lika väl omhändertagna som i mammas kök. 
När det handlar om mat gillar Denise det enkla. Hon bjuder gärna på en redig stroganoff med pressad potatis eller en riktigt vällagad och ljuvligt doftande spaghetti bolognese. Till efterrätt ett överdåd av maränger, bär och hemgjord chokladsås eller en klassisk ostkaka med kardemumma och blåbärsgrädde. Det viktiga med en lyckad bjudning är inte hur dyr eller tjusig maten är - men råvarorna måste vara valda med stor kärlek och tillagade med engagemang och passion. Okomplicerad mat med personlig prägel ger en avspänd stämning på festen - då blir det härligt att vara gäst, skrattet och glädjen hamnar i fokus! Borden ska digna och dryckerna flöda - det är en dödssynd att gå från bordet hungrig hos Denise.

Här finns Denises väl beprövade succérätter från alla typer av tillställningar, för stora eller små sällskap. Vi bjuds på härliga familjemiddagar med mat för alla smaklökar, på en frodig trädgårdsbuffé för sommarens fester och på cocktails och läcker mingelmat som passar när hela kompisgänget är samlat. Här finns också eleganta men lättlagade rätter för när tjejerna kommer över, eller en förtrollad tebjudning med scones, rulltårta och Denises legendariska kanelbullar. De underbara, sinnligt vackra fotografierna i boken är tagna av Jenny Grimsgård. Hämtat från Bokförlaget Semic


Jag gillar kokböcker och har en speciell hylla för dessa böcker, det finns baskokböcker och de där med det "lilla" extra. 
Denise kokbok tycker jag faktiskt har det där lilla extra, bara att att titta på de vackra bilderna blir man hungrig. Hon skriver i början att hon tycker mat inte ska vara tillkrånglad med massa ingredienser utan vällagad och hennes Spaghetti Bolognese har därför fått puttra en stund på spisen. I hennes kokbok finns massor av recept jag vill testa alltifrån enkla sweet chilirullar till några mer avancerade recept. Men mest är det enkla recept med inte alltför många ingredienser, t.ex kycklingspett med förutom kyckling två till saker du måste införskaffa, det gillar jag. BETYG 5.
Författare Denise Rudberg  
Fotograf Jenny Grimsgård  
Bandtyp Inbunden  
ISBN 9789155260170  
Antal sidor 128  
Tack till Bokförlaget Semic för en underbar kokbok och ni som vill se läckra matbilder gå in här.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar