tisdag 29 april 2014

Kristina Appelqvist - Minns mig som en ängel

Det litterära sällskapet möts på vackra Bjertorp slott för att under trivsamma former enas om vilken författare som ska tilldelas ett prestigefullt pris. Men inget blir som de tänkt sig. Under kvällen avslöjar ordföranden oväntat att han vet vem som ska få årets Nobelpris i litteratur. Morgonen därpå hittar man en av sällskapets medlemmar död under märkliga omständigheter. Plötsligt förbyts den trevliga samvaron i en mardrömslik jakt på en oberäknelig mördare som tycks vara ute efter fler offer.


Litteraturforskaren Helena Waller dras allt längre in i det otäcka morddrama som utspelar sig i det vackra västgötska landskapet ett drama som tycks ha egendomliga beröringspunkter med en gammal kärlekshistoria, en okänd opera och den danska författarinnan Karen Blixen.

Kristina Appelqvist är frilansskribent, kommunikationskonsult och författare. Med sina fyra tidigare deckare har Appelqvist vunnit många trogna läsare. De blå damerna gick rakt in på försäljningstoppen när den utgavs i pocket. Minns mig som en ängel är Appelqvists första bok på Piratförlaget. Hämtat från Piratförlaget

Jag har tidigare läst tre böcker av Kristina Appelqvist, det var hennes serie Emma Lundgren och Filip Alexandersson, hon var rektor och han var polis om jag inte missminner mig. Första boken där var godkänd men de två andra var sådär och den fjärde i serien har jag ännu inte läst.
Så kanske var det ett bra drag att börja med en ny serie, bland annat handlar den om en litteraturforskare vid namn Helena Waller. Därför handlar det mycket om böcker, författare och det gillar jag, så handlingen får stort plus från mig.
Det är en klassisk pusseldeckare i bästa Agatha Christie stil det faller jag också för. En del småsaker irriterade lite men annars tycker jag den var klart godkänd och jag ser framemot nästa.
BETYG 4
Format: Ebok
Utgiven: 2014-04-02
ISBN: 978-91-642-4224-2

1 kommentar :

  1. Jag gillar hennes böcker, det är cosy crime. Sen får man bortse från en del orealistiska saker ;-)

    SvaraRadera