måndag 21 april 2014

Gunilla Lindh och Cecilia Berglund - Alltid för er : en sann historia

Gunilla och Friedrich lever ett lyckligt och bekymmersfritt liv tillsammans, som vid sidan av högpresterande arbeten som managementkonsulter, är fyllt av resor, lyxiga restaurangbesök och rikt socialt umgänge.

Problemen börjar när Gunilla upptäcker att sonen Oscar inte utvecklas i takt med andra jämnåriga barn. Friedrich vägrar att se det hon ser – hans son ska gå på Harvard. Gunilla står på sig och en utredning sätts igång. Men inte ens när Oscars två yngre syskon uppvisar samma symptom som sin storebror vill Friedrich prata om barnens svårigheter.

Gunillas tillvaro börjar sakta men säkert att rämna. När Oscar till slut får sin diagnos, och det visar sig att han bär på en ytterst ovanlig genmutation med endast tre kända fall i världen, har Friedrich blivit en kall, oberäknelig främling som väljer att svika sin familj på värsta tänkbara sätt. Hämtat från Lind&CO

En del böcker är svårare att skriva omdöme om än andra, denna bok är en sådan. Man blir så berörd och samtidigt så himla förbannad på Friedrich, han borde nästan utredas, besitter nog alla bokstavskombinationer möjliga.
Boken är välskriven och den börjar i nutid, för att sedan gå tillbaka till när Gunilla gick ut handelshögskolan, började jobba och träffade Friedrich.
Problemen börjar med barnen då Friedrich väljer att ha skygglappar på sig, även jobbmässigt är det tufft för Friedrich.
Välskriven sann berättelse som gör en beklämd och förbannad. Guldmedalj till Gunilla, som måste vara så stark för allas skull.BETYG 5
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 297
Utg.datum: 2014-01-07
Upplaga: 1
Förlag: Lind & Co
Medarbetare: Graves, Emma (form)
Dimensioner: 195 x 130 x 25 mm
Vikt: 450 g
SAB: Lz

ISBN: 9789174612455
Tack till Lind&CO för rec.ex

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar