tisdag 29 april 2014

Jo Nesbø - Fladdermusmannen

En ung norska, känd från tv, hittas död i Australien. Harry Hole skickas till Sydney för att bistå den australiensiska polisen i utredningen av mordet. Trots att han blivit tillsagd att hålla en låg profil hamnar Harry ändå mitt i händelsernas centrum. Snart förstår han och hans kollega, aboriginen Andrew Kensington, att de har att göra med en seriemördare.

Efterforskningarna kring fallet öppnar Harrys ögon för landets rika historia och urbefolkningens fascinerande legender. Samtidigt leder sökandet honom till ett Sydney som aldrig omtalas i turistbroschyrerna: den undre världen med dess tvivelaktiga figurer och omoraliska affärer.

Fladdermusmannen är Jo Nesbøs debutroman och har belönats med såväl Rivertonpriset för bästa norska kriminalroman, som Glasnyckeln för bästa nordiska kriminalroman. Hämtat från Bokus

Det är så många som lovordat Jo Nesbø böcker om Harry Hole, länge har jag tänkt börja läsa dem. Bäst att börja från början tänkte jag, valde också att lyssna på dem. Bokens handling utspelar sig i Australien, första boken och man har handlingen i ett annat land,hmm.

Handlingen var rörig och det handlade för mycket om fylla, sprit och spyor.
Dessutom var den så seg, det hände ingenting.Jag tycker inte heller Pontus Gårdinger var någon bra uppläsare. Nej det här var ett bottennapp, jag tog mig igenom den men det var inte mer.
BETYG 2

Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (251.7 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Pontus Gårdinger
Utg.datum: 2012-05-18
Förlag:Piratförlaget
Översättare: Per Olaisen
ISBN: 9789164232557

5 kommentarer :

  1. Den första är inte som resten, han lärde sig skriva bättre, och blir bättre och bättre för varje bok tycker jag!

    SvaraRadera
  2. Mitt tips: hoppa till bok tre, Rödhake. Det är där och framåt det börjar hända grejer! :-)

    SvaraRadera
  3. De blir bättre, jag var inte heller så överförtjust över denna bok men de blir så mycket bättre. Älskar böckerna om Harry Hole.

    SvaraRadera