söndag 26 april 2015

Åsa Larsson och Ingela Korsell - Nidstången

I den lilla staden Mariefred börjar konstiga saker att hända. Onda krafter försöker erövra det hemliga, magiska biblioteket, som funnits under kyrkan i hundratals år. 
Väktarna Estrid och Magnar har vigt sina liv åt att skydda biblioteket, men i takt med att de blir äldre börjar bibliotekets magiska skydd försvagas. Bröderna Alrik och Viggo visar sig vara utvalda för att hjälpa till att försvara biblioteket mot de mörka krafter som vill ta makt över det. 

Alrik och Viggo måste använda både styrka och list för att övervinna alla övernaturliga otyg som väcks till liv i staden. Men pojkarna har också strider att utkämpa i sitt vardagsliv. Det finns ett killgäng i skolan som gör livet svårt. De har en mamma som de längtar efter, men som inte är att lita på. Och de måste kämpa med sin natur, den där ilskan som exploderar i huvudet, eller den där handen som liksom av sig själv tar grejer och stoppar i fickan. Hämtat från Bokus

En bok som är tänkt för åldern 9-12 år kan det verkligen vara något för mig?
JA, vilken underhållande bok och med Morgan Alling som uppläsare blir det super, så bra han gör det. En bra handling som kanske många barn i den åldern känner igen sig i. Tänker definitivt rekommendera den på min skola. BETYG 3+
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (50.7 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Morgan Alling
Utg.datum: 2014-09-23
Förlag: Bonnier Audio
Illustratör/Fotograf: Henrik Jonsson
ISBN: 9789173488723

2 kommentarer :

  1. Denne vil jeg også lese, Marie, kanskje spesielt sammen med 9-åring vår. Jeg tror faktisk denne boken har blitt oversatt til norsk i år. Ha en super søndagskveld videre :)

    SvaraRadera