söndag 22 maj 2016

Christian Unge - Saharasyndromet

Fem hjälparbetare för Läkare utan gränser blir kidnappade av en terroristgrupp vid ebolacentret i Sierra Leone. I vansinnesflykt genom öknen pressar kidnapparna sina jeepar och attackeras av militären, och terroristledaren blir dödligt skadad.
Kirurgen Martin Roeykens insjuknar längs vägen med hög feber. Hans unga kollega, Mette Gobanski, får ett ultimatum: Rädda terroristen eller dö. Samtidigt försöker hon hålla sin vän Martin vid liv. När de till slut hamnar i en skola i Algeriet förstår Mette att mardrömmen bara börjat - man använder barn som levande sköldar.
Hemma i Stockholm inser Martins dotter Bella att tidskriften hon jobbar för har koppling till den skadade terroristledaren. Hon gör allt hon kan för att övertyga Säpo om att få flyga ner till Algeriet. Målet är att förhandla med terroristerna innan den franska och algeriska militären sätter in sin attack.

Saharasyndromet är en bladvändare i högt tempo, en spänningsroman där nervpirrande action blandas med levande skildringar av stressen vid operationsbordet i fält.
Detta är den tredje fristående boken i serien om kirurgen Martin Roeykens Hämtat från Lind &Co.se

Turkanarapporten (1:a boken) såg jag i en blogg för några år sedan, men av omslaget fick jag för mig att det var en bok jag inte skulle tycka om. Säkert en väldigt politisk bok trodde jag. Men författaren kontaktade mig och jag läste båda böckerna i rask följd och jag gillade dem jättemycket. Nu har Christian gått från egenpublicerad till Lind&Co som är ett riktigt toppenförlag. Vilka fina omslag på dessa böcker, enhetlig och stilrent, me like♥.
I denna bok har inte Martin huvudrollen utan Mette och hans dotter Bella, för Martin är väldigt sjuk. Först tyckte jag det var lite udda att byta huvudperson men Mette och Bella är två trevliga bekantskaper. Mette ställs inför den ena utmaningen efter den andra och hon fixar det galant. Bella är också en driven kvinna och försöker forska i vad som hänt på hemmaplan. Boken är en bladvändare som det brukar heta, vad innebär det kanske ni frågar. Jo, man äter, borstar tänderna, lagar mat och tvättar till boken. Så spännande även om det ibland var väldigt, väldigt detaljerat och blodigt (jag har blod och  sprutfobi) men så himla bra.
Jag är en ganska snäll person, (i alla fall när jag sover) men det kan jag säga Christian Unge, skriv fortsättningen NU, annars...BETYG 5+
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 373
Utg.datum: 2016-04-04
Upplaga: 1
Förlag: Lind & Co
Medarbetare: Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner: 215 x 145 x 20 mm
Vikt: 553 g
ISBN: 9789174615036
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

4 kommentarer :

 1. Jag hade ju lite hoppats att få denna, eftersom jag fått de två första. Men icke. Det har ju bytts förlag. Får se om jag läser den någon gång.

  SvaraRadera
 2. Den serien är jag lite nyfiken på.

  SvaraRadera
 3. Den här författaren hade jag faktiskt inte hört talas om förrän alldeles nyss. Verkar ju intressant.

  SvaraRadera
 4. Det här låter ju spännande. Känner till författaren men inte läst något. Ännu.

  SvaraRadera